Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vinoplevelser

2014 Guinea Fowl Collection, Sydafrika

Ingredienser

6 flasker 2014 Guinea Fowl Collection, Sydafrika

Sydafrikanerne bryder sig ikke om, at blive nævnt blandt de nye vin nationer som fx Australien. De henviser til vintraditioner der er mange hundrede år gamle, og at de blandt andet på Napoleon-tiden var kendt for at fremstille en af de mest kostbare og søgte vine. Constantia hedder den. Det er en ædel sød hedvin, som for øvrigt stadig fremstilles. Men det er ikke den, der har skabt den nuværende succes for Sydafrikansk vin. De er blevet til på samme måde som den vi har oplevet fra den nye vinverden.

Konceptet er ganske enkelt; man laver den vin forbrugerne ønsker og sælger den til en pris som de vil betale. Vi har denne gang valgt en vin, der understreger at historien har været med i mange år.

Afrikas sydlige spids blev rundet første gang i 1488. Landet bag Kap det Gode Håb blev en vigtig station på vejen til Indien. Og omkring 1600 begyndte europæerne bosættelser. Blandt dem var folkene bag Saxenburg, som anlagde en vingård mellem Stellenbosch og havet ved Falsebay. Det er et af de smukkeste og mest fredfyldte steder man kan forestille sig. Bjergene i baggrunden, vinstokkene i snorlige rækker i bakkerne, små stråtækte bindingsværkshuse. Ren idyl.
 
Saxenburg har været med helt fra starten, og har lige siden altid været kendt for at være blandt de bedste vinmagere i Sydafrika. De har flere forskellige typer, der hver for sig er blandt markedslederne. Vi faldt for to vine fra deres Guinea Fowl Collection (Perlehøne-vine). En meget smuk og noget støjende hønsefugl, der kan ses i løsdrift rundt omkring i vinmarkerne.

Drueblandingen bekræfter det internationale snit. Denne vin består af 40% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 18% Malbec og 12% Cabernet Franc. Blandingsforholdet er forskelligt år for år.

Druerne er hentet fra marker der ligger i den bedste vinkel til solen og de kølige vinde fra havet. Vinstokkene er i gennemsnit 20 år. Der tyndes ud sommeren igennem for at få druer med den bedst mulige intensitet. Høsten starter i midten af marts og man er færdig ved udgangen af måneden.

Druerne gærer i åbne kar uden tilsætning af svovl. Mosten/vinen pumpes over toppen fire gange om dagen. Den malolaktiske gæring tilendebringer processen. Til sidst 1 års lagring på brugte franske egetræsfade. Vinen filtreres ganske let 6 gange lige inden aftapningen. 

Vinen er det man kalder et “Bordeaux blend”. Den byder på masser af frugt med tydelig hindbær og kirsebær med et pift af viol og solbær. Den er harmonisk og i fuld balance. Den er klar til at blive nydt nu.

Tilberedning

Tips til servering
Vinen passer perfekt til finere kødretter med afstemte saucer og tilbehør. Derfor vil den gøre sig godt på de fleste nytårsborde.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu