Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Fisk

Fiskesuppe fra Laos — med ris

(baseret på 7 kunders bedømmelse)

Ingredienser

300 g kulmule eller lignende fisk
1 skalotteløg
1½ solo hvidløg
1 chili
2 limeblade
20 g ingefær
½ stilk citrongræs
4 hele peberkorn
1-2 spsk olie
½ liter hønsebouillon
- (1 terning + ½ l vand)
Saft fra ½ lime
½ dl peanutbutter
½ dåse  kokosmælk
2 spsk fiskesauce (indeholder spor af skaldyr)
Basilikum
Koriander
Evt sukker
2 dl basmatiris
Cashewnødder

Fisk skal opbevares ved 2 grader.
Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Ingredienser

450 g kulmule eller lignende fisk
Salt
1½ skalotteløg
2 solo hvidløg
1½ chili
3 limeblade
30 g ingefær
3/4 stilk citrongræs
5 hele peberkorn
2-2½ spsk olie
3/4 liter hønsebouillon
- (1½ terning+3/4 l vand)
Saft fra 3/4 lime
3/4 dl peanutbutter
3/4 dåse  kokosmælk
3 spsk fiskesauce (indeholder spor af skaldyr)
Basilikum
Koriander
Evt sukker
3 dl basmatiris
Cashewnødder

Fisk skal opbevares ved 2 grader.
Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Ingredienser

600 g kulmule eller lignende fisk
Salt
2 skalotteløg
2½ solo hvidløg
2 chilier
4 limeblade
40 g ingefær
½ stilk citrongræs
8 hele peberkorn
2½-3 spsk olie
1 liter hønsebouillon
- (2 terninger + 1 l. vand)
Saft fra 1 lime
1 dl peanutbutter
1 dåse  kokosmælk
4 spsk fiskesauce (indeholder spor af skaldyr)
Basilikum
Koriander
Evt sukker
4 dl basmatiris
Cashewnødder

Fisk skal opbevares ved 2 grader.
Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skyl chili, flæk på langs og fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt, hak fint. Skær citrongræs i tynde skiver. Hak limeblade (fjern stilken). Skræl ingefær og skær i tynde skiver.
  2. Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
  3. Skær fisken ud i 2 cm brede skiver. Drys let med lidt salt og sæt til side.
  4. Steg løg, hvidløg, chili, ingefær, limeblade, citrongræs og peberkorn i lidt olie ved middel varme i en stor gryde. Kog vand til bouillon og tilsæt bouillonen sammen med limesaft. Bring det op til lige under kogepunktet (det skal simre).
  5. Pisk peanutbutter med lidt kokosmælk i en skål, til det bliver en tynd masse. Rør det godt ud i gryden, hæld resten af kokosmælken i og lad det hele varme godt op igen.
  6. Skyl, tør og hak koriander og basilikum groft. Tilsæt fisken til gryden og varm 1 min. Tag gryden af varmen, tilsæt fiskesauce, koriander og basilikum (og evt. lidt sukker) og lad suppen simre yderligere ca 2. min.
  7. Servér med ris og cashewnødder. 

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skyl chili, flæk på langs og fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt, hak fint. Skær citrongræs i tynde skiver. Hak limeblade (fjern stilken). Skræl ingefær og skær i tynde skiver.
  2. Kog risene i 5 dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
  3. Skær fisken ud i 2 cm brede skiver. Drys let med lidt salt og sæt til side.
  4. Steg løg, hvidløg, chili, ingefær, limeblade, citrongræs og peberkorn i lidt olie ved middel varme i en stor gryde. Kog vand til bouillon og tilsæt bouillonen sammen med limesaft. Bring det op til lige under kogepunktet (det skal simre).
  5. Pisk peanutbutter med lidt kokosmælk i en skål, til det bliver en tynd masse. Rør det godt ud i gryden, hæld resten af kokosmælken i og lad det hele varme godt op igen.
  6. Skyl, tør og hak koriander og basilikum groft. Tilsæt fisken til gryden og varm 1 min. Tag gryden af varmen, tilsæt fiskesauce, koriander og basilikum (og evt. lidt sukker) og lad suppen simre yderligere ca 2. min.
  7. Servér med ris og cashewnødder.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skyl chili, flæk på langs og fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt, hak fint. Skær citrongræs i tynde skiver. Hak limeblade (fjern stilken). Skræl ingefær og skær i tynde skiver.
  2. Kog risene i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt i 12 min. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
  3. Skær fisken ud i 2 cm brede skiver. Drys let med lidt salt og sæt til side.
  4. Steg løg, hvidløg, chili, ingefær, limeblade, citrongræs og peberkorn i lidt olie ved middel varme i en stor gryde. Kog vand til bouillon og tilsæt bouillonen sammen med limesaft. Bring det op til lige under kogepunktet (det skal simre).
  5. Pisk peanutbutter med lidt kokosmælk i en skål, til det bliver en tynd masse. Rør det godt ud i gryden, hæld resten af kokosmælken i og lad det hele varme godt op igen.
  6. Skyl, tør og hak koriander og basilikum groft. Tilsæt fisken til gryden og varm 1 min. Tag gryden af varmen, tilsæt fiskesauce, koriander og basilikum (og evt. lidt sukker) og lad suppen simre yderligere ca 2. min.
  7. Servér med ris og cashewnødder.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2984 kJ (713 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 607 145 20
Kulhydrat 1203 288 40
Fedt 1174 281 39

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Opskrifter med fisk Suppe

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu