Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
GæsteRet

GRILL - Grillet lammeculotte med glaserede gulerødder — stegte kartofler og citronhollandaise

(baseret på 15 kunders bedømmelse)

Ingredienser

300 g fersk, ridset lammeculotte
2 stilke rosmarin
4 stilke timian
Salt og peber
Stegte kartofler:
500 g kartofler
Salt og peber
1 tsk Olie og 1 tsk smør
6 fed hvidløg / 2 solo hvidløg
1 stilk rosmarin
Skal af ½ citron
Stegte gulerødder:
350 g gulerødder
1 tsk sukker
Salt og peber
2 stilke timian
1 laurbærblad
1 tsk olie
Saft af ½ citron
Karse
Citronhollandaise:
Hollandaise
Skal af ½ citron og 1 spsk citronsaft

 SE TILBEREDNINGSVEJLEDNING PÅ BAGSIDEN

Ingredienser

ca. 450 g fersk, ridset lammeculotte
3 stilke rosmarin
6 stilke timian
Salt og peber
Stegte kartofler:
750 g kartofler
Salt og peber
1½ tsk Olie
1½ tsk smør
9 fed hvidløg / 3 solo hvidløg
2 stilke rosmarin
Skal af 3/4 citron
Stegte gulerødder:
500 g gulerødder
1½ tsk sukker
Salt og peber
3 stilke timian
2 laurbærblad
1½ tsk Olie
Saft af 3/4 citron
Karse
Citronhollandaise:
Hollandaise
Skal af 3/4 citron og 1½ spsk saft

SE TILBEREDNINGSVEJLEDNING PÅ BAGSIDEN

Ingredienser

ca. 600 g fersk, ridset lammeculotte
4 stilke rosmarin
8 stilke timian
Salt og peber
Stegte kartofler:
1 kg kartofler
Salt og peber
2 tsk Olie
2 tsk smør
12 fed hvidløg / 4 solo hvidløg
2 stilke rosmarin
Skal af 1 citron
Stegte gulerødder:
700 g gulerødder
2 tsk sukker
Salt og peber
4 stilke timian
2 laurbærblad
2 tsk Olie
Saft af 1 citron
Karse
Citronhollandaise:
Hollandaise
Skal af 1 citron og 2 spsk saft

 SE TILBEREDNINGSVEJLEDNING PÅ BAGSIDEN

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Tænd grillen (eller ovnen på 200 grader varmluft). Skær kartoflerne i kvarte, læg dem i en gryde, dæk med vand tilsat ½ tsk salt og bring i kog. Kog dem i 10 minutter, hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre 1 min.
  2. Skyl og tør rosmarin og timian. Hak 2 kviste rosmarin og 4 kviste timian fint. (OBS gem resten af rosmarinen og timianen som stilke). Bland den hakkede rosmarin og timian. Fordel blandingen på et spækbræt og drys med lidt salt og peber. Pres kødsiden af lammet godt ned i blandingen, så den dækker godt. Læg culotten på grillen på indirekte varme i ca. 20 minutter. I ovn: Læg culotten i et smurt ovnfast fad og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter (den skal være rosa indeni).
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Læg dem i en lille gryde, dæk med vand og tilsæt sukker, salt, timian stilke og laurbærblad. Kog op og lad derefter simre ved middelvarme i 8 minutter (gulerødderne skal stadig have bid).
  4. Pil hvidløgene, del dem og skær dem i skiver. Varm en pande op ved høj varme, tilsæt lidt olie og smør, hæld kartoflerne på. Tilsæt hvidløg, rosmarin nåle (hiv dem af stilken oppefra og ned), flager af citronskal, salt og peber til kartoflerne. Skru ned til middelvarme, når de begynder at blive brune. Vend dem jævnligt i ca. 10 minutter.
  5. Varm imens hollandaisen i en lille gryde ved middel varme, tilsæt fintrevet citronskal og saft. Saucen skal blot varmes igennem og ikke koge kraftigt.
  6. Tag culotten ud af ovnen og lad den hvile dækket af stanniol i 3-4 minutter. Hæld imens vandet fra gulerødderne, og læg dem i en skål. Dryp lidt olie over, citronsaft og drys med groft salt og lidt friskkværnet peber, top tilsidst med klippet karse. Skær culotten ud i skiver. Sæt panden med kartoflerne på bordet eller hæld dem over i et fad og server til kød og gulerødder med citron hollandaise.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Tænd grillen (eller ovnen på 200 grader varmluft). Skær kartoflerne i kvarte, læg dem i en gryde, dæk med vand tilsat ½ tsk salt og bring i kog. Kog dem i 10 minutter, hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre 1 min.
  2. Skyl og tør rosmarin og timian. Hak 3 kviste rosmarin og 6 kviste timian fint. (OBS gem resten af rosmarinen og timianen som stilke). Bland den hakkede rosmarin og timian. Fordel blandingen på et spækbræt og drys med lidt salt og peber. Pres kødsiden af lammet godt ned i blandingen, så den dækker godt. Læg culotten på grillen på indirekte varme i ca. 20 minutter. I ovn: Læg culotten i et smurt ovnfast fad og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter (den skal være rosa indeni).
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Læg dem i en lille gryde, dæk med vand og tilsæt sukker, salt, timian stilke og laurbærblad. Kog op og lad derefter simre ved middelvarme i 8 minutter (gulerødderne skal stadig have bid).
  4. Pil hvidløgene, del dem og skær dem i skiver. Varm en pande op ved høj varme, tilsæt lidt olie og smør, hæld kartoflerne på. Tilsæt hvidløg, rosmarin nåle (hiv dem af stilken oppefra og ned), flager af citronskal, salt og peber til kartoflerne. Skru ned til middelvarme, når de begynder at blive brune. Vend dem jævnligt i ca. 10 minutter.
  5. Varm imens hollandaisen i en lille gryde ved middel varme, tilsæt fintrevet citronskal og saft. Den skal blot varmes igennem og ikke koge kraftigt.
  6. Tag culotten ud af ovnen og lad den hvile dækket af stanniol i 3-4 minutter. Hæld imens vandet fra gulerødderne, og læg dem i en skål. Dryp lidt olie over, citronsaft, drys med groft salt og friskkværnet peber, top tilsidst med klippet karse. Skær culotten ud i skiver. Sæt panden med kartoflerne på bordet eller hæld dem over i et fad og server til kød og gulerødder med citron hollandaise

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Tænd grillen (eller ovnen på 200 grader varmluft). Skær kartoflerne i kvarte, læg dem i en gryde, dæk med vand tilsat ½ tsk salt og bring i kog. Kog dem i 10 minutter, hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre 1 min.
  2. Skyl og tør rosmarin og timian. Hak 4 kviste rosmarin og 8 kviste timian fint. (OBS gem resten af rosmarinen og timianen som stilke). Bland den hakkede rosmarin og timian. Fordel blandingen på et spækbræt og drys med lidt salt og peber. Pres kødsiden af lammet godt ned i blandingen, så den dækker godt. Læg culotten på grillen på indirekte varme i ca. 20 minutter. I ovn: Læg culotten i et smurt ovnfast fad og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter (den skal være rosa indeni).
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Læg dem i en lille gryde, dæk med vand og tilsæt sukker, salt, timian stilke og laurbærblad. Kog op og lad derefter simre ved middelvarme i 8 minutter (gulerødderne skal stadig have bid).
  4. Pil hvidløgene, del dem og skær dem i skiver. Varm en pande op ved høj varme, tilsæt lidt olie og smør, hæld kartoflerne på. Tilsæt hvidløg, rosmarin nåle (hiv dem af stilken oppefra og ned), flager af citronskal, salt og peber til kartoflerne. Skru ned til middelvarme, når de begynder at blive brune. Vend dem jævnligt i ca. 10 minutter.
  5. Varm imens hollandaisen i en lille gryde ved middel varme, tilsæt fintrevet citronskal og saft. Den skal blot varmes igennem og ikke koge kraftigt.
  6. Tag culotten ud af ovnen og lad den hvile dækket af stanniol i 3-4 minutter. Hæld imens vandet fra gulerødderne, og læg dem i en skål. Dryp lidt olie over, citronsaft, drys med groft salt og friskkværnet peber, top tilsidst med klippet karse. Skær culotten ud i skiver. Sæt panden med kartoflerne på bordet eller hæld dem over i et fad og server til kød og gulerødder med citron hollandaise.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2984 kJ (713 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 600 143 20
Kulhydrat 1107 265 37
Fedt 1277 305 43

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Grillretter Hovedretter Hverdagsmad Opskrifter med lam

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu