Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Aktuel kvalitetsvin

2015 Palacio de SADA, Garnacha, Tinti Roble, Navarra, Spanien

(baseret på 6 kunders bedømmelse)

Ingredienser

6 flasker 2015 Palacio de SADA, Garnacha, Tinto Roble, Navarra, Spanien

Selvom vi finder Navarra som direkte nabo til Rioja, så er det en helt anden type vine, vi præsenteres for. De er mere internationale og alligevel med tydeligt spansk pift, som giver vinene autenticitet. Kombinationen Tempranillo/Cabernet Sauvignon er perfekt og er Navarras signaturdruer.

SADA har slået sig ned i bjergene nordpå i Navarra. Druerne hentes fra de små bjergbyer i området. Hver parcel vinificeres særskilt, så man kan bevare de enkeltes særpræg. Det er i virkeligheden en videre udvikling af traditionen i Navarra. Indtil for en generation siden var det almindeligt at hver husstand havde lidt vin stående i "baghaven". Når druerne var modne, overlod man høsten til det lokale vinhus, som så stod for vinifikationen, lagring og afsætning.

Sådan startede SADA som vinhus. Det var i 1939. Den nye bodega oplevede hurtigt succes. De havde folket bag sig. De var stolte af deres værk. Navarra er et af Spaniens ældste kommercielle vindistrikter. De første blev grundlagt af romerne i det 2. århundrede.

Historisk har Navarra nydt godt af, at den berømte pilgrimsrute fører vandrerne til Santiago. I Middelalderen var Navarra et stærkt og betydningsfuldt kongerige, som styrede, hvad
der foregik, helt op til Bordeaux. Navarra har af skiftende magthavere altid været betragtet som kornkammer og en sikker vinproducent.
 
Garnacha-druen er den samme, som man kalder Grenache i Frankrig, og sammen udgør de den mest plantede druesort i verden. Kvalitetsmæssigt er der stor forskel, fra at være fantastisk til kedelig og uinteressant.

I Navarra havde man tradition for at drikke en masse rosévin. Og det var Garnacha-druen ideel til. Kvaliteten af rosé i Navarra var vel noget af det bedste, man kunne finde, og der var derfor stor respekt for den lyserøde vin fra "bjergene". Denne respekt har smittet kraftigt af på distriktets røde vine.

Man får sig et godt glas rødvin. Fyldig, mørk og tæt. Vilde jordbær og bjergurter. Både næse og mund oplever en tør, charmerende fylde, der domineres af frisk frugt med fine krydrede undertoner.

Tilberedning

Tips til servering

Perfekt til godt kød med smagfulde saucer.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu