Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vinoplevelser

2015 Acanteo, Civias, Nero d'Avola, Terre Siciliane, Italien

(baseret på 5 kunders bedømmelse)

Ingredienser

6 flasker 2015 Acanteo, Civias, Nero d’Avola, Terre Siciliane, Italien

Fra Calabrien over Messinastrædet og man er på Middelhavets største ø, Sicilien. Igennem tiderne erobret og domineret af så mange forskellige lande og kulturer, at det er et helt under, at øen stadig føler sig knyttet til Italien. Det gør de måske heller ikke så meget, at det gør noget. De er fx ligeglade med det italienske DOC-system, som kunfå på øen benytter sig af. De klarer sig uden. Og de klarer sig særdeles godt og er i dag blandt de største vinregioner
i Italien.

Nu er det sicilianerne, som er på erobringstogt. Stille og roligt har de vundet markedsandele i hele verden. Øens vine udgør en ikke uvæsentlig del af den succesbølge, som italienerne ridder på i øjeblikket. Og man kan fornemme på danske indkøbere, at der vil komme endnu mere.

Vin er der nok af. Mest hvid for øvrigt, men det er den røde vi går efter. Og særlig på druen Nero d’Avola.  Den er ofte fremhævet på etiketten. De lokale er stolte af den. De betragter den som en gave fra vinens gud. Den har nøjagtig de egenskaber, som efterlyses af den internationale gane. Den giver en mørk og tæt vin, masser af saftig frugt og en god portion alkohol. Moderne vinviden har filet de rå kanter af, så alle kan være med.

Der er godt styr på produktionen, og det har gjort vinene populære hos indkøberne. Den kvalitet, man har købt og betalt for, er også den, man får, når vinen sendes.

Da vi besøgte vinhuset, fik vi en grundig indlæring af de forskellige muligheder. Denne klassiske sicilianer er på 100% Nero d’Avola, høstet i provinserne Agrigento, Palermo og Caltanissetta. (Man kan finde dem på et kort). Der er forskellige klimatiske forhold, og blandingsforholdet er derfor forskelligt år for år.

Jorden er kalk og sand. Og højden over havet varierer fra 240 til 600 meter. Vinstokkenes alder er 15 år. Der høstes cirka 4 tons pr. hektar. Høsten starter midt i september og slutter midt oktober. Gæringen foregår på ståltanke med fire pumpninger om dagen. Den unge vin har godt af at blive rusket godt igennem. Lagringen på tank tager cirka 8 måneder. Den tappes på flaske 3 måneder før den afskibes.

Vi lover, at du vil fornøje dig med smagen af denne vin. I glasset stråler den dyb, mørk ruby med fine violette reflekser.

I næsen står aromaerne rene og fint adskilte. Blommer og kirsebær står tydeligst. Lidt efterhånden dukker middelhavskrydderier op og lidt mørk chokolade, noget sort peber og eucalyptus. Alle disse indtryk bekræftes af smagen, der har en fornem struktur, stor fylde og en fin kant.

Tilberedning

Tips til servering
Perfekt til pastaretter med kødsauce, svinekød af alle slags og modne oste.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu