Myntefrikadeller med melonsalat
25-35
Laktosefri
3 dages holdbarhed

Myntefrikadeller med melonsalat

Frikadellerne i denne ret har fået et spændende twist med frisk mynte, og de får godt selskab af den friske, sødmefulde melonsalat.

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Melon
½ stk
Rucola salat
75 g
Appelsin
½ stk
Mynte
1 drys
Hakket gris & kalv
300 g
Græskarkerner
1½ spsk
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 713 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 69 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft). Du kan også lune brødet på en brødrister, så skal du ikke tænde ovnen.
  2. Fjern skallen fra melonen og skær melonkødet i tern. Skyl rucola og lad den dryppe af. Smag saften af ½ appelsin til med lidt salt og peber. Bland melon og rucola i en skål og vend appelsinsaften i blandingen.
  3. Skyl, tør og hak mynte. Tag lidt fra og drys på salaten. Rør kødet med ½ (¾)* tsk salt og kom herefter 2 (3)* spsk vand, hakket mynte og ¼ (½)* tsk peber i. Form farsen med en lille ske til 8 (12)* kugler, som trykkes lidt flade. Varm ½ (1)* spsk olie på en pande ved god varme. Brun frikadellerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem ca. 3 min. på hver side.
  4. Rist græskarkerner på en tør pande og drys dem over salaten. Sæt brødet i ovnen eller lun det på en brødrister ca. 6 min. Servér myntefrikadellerne med melonsalat og lunt brød.