Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Lækker

Karamelliseret gris med spicy kokosris

(baseret på 50 kunders bedømmelse)

Ingredienser

Spicy kokosris:
2 rødløg
1 chili
Olie 
2 dl ris
Revet skal fra 1 lime
2 tsk nigellafrø
1 dl kokosmel
3½ dl bouillon (1 bouillonterning og 3½ dl kogende vand)
Dressing:
3 spsk brun farin
1 chili
3 hvidløgsfed/1 solo
2 spsk fishsauce
2 spsk soya
Karamelliseret gris:
ca. 300 g Friland svinekotelet, 2 stk
Olie til stegning  
Salt, peber

Cashewnødder
1 forårsløg
1 peberfrugt

Ingredienser

Spicy kokosris:
3 rødløg
1½ chili
Olie 
3 dl ris
Revet skal fra 1½ lime
3 tsk nigellafrø
1½ dl kokosmel
5 dl bouillon (1 bouillonterning og 5 dl kogende vand)
Dressing:
4 spsk brun farin
1½ chili
5 hvidløgsfed/1½ solo
3 spsk fishsauce
3 spsk soya
Karamelliseret gris:
ca. 450 g Friland svinekotelet, 3 stk
Olie til stegning  
Salt, peber

Cashewnødder
2 forårsløg
1½ peberfrugt

Ingredienser

Spicy kokosris:
4 rødløg
2 chili
Olie 
4 dl ris
Revet skal fra 2 lime
4 tsk nigellafrø
2 dl kokosmel
7 dl bouillon (1½ bouillonterning og 7 dl kogende vand)
Dressing:
6 spsk brun farin
2 chili
6 hvidløgsfed/2 solo
4 spsk fishsauce
4 spsk soya
Karamelliseret gris:
ca. 600 g Friland svinekotelet, 4 stk
Olie til stegning  
Salt, peber

Cashewnødder
3 forårsløg
2 peberfrugter

Tilberedning – ca. 50 min.

  1. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet.
  2. Skyl og hak begge chilier i små tern og sæt halvdelen til side til dressingen. TIP: Fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt.
  3. Pil rødløgene, halver dem og skær i tynde skiver. Svits rødløg og den ene chili i lidt olie. Kom ris, limeskal, nigellafrø og kokosmel ved og svits et par minutter. Tilsæt bouillon og lad risene koge for svag varme under låg i 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar
  4. Pil og hak hvidløg groft. Blend alle ingredienser til dressingen til en fin masse. Lad det stå, til kødet er færdigt. Skyl og snit forårsløg i tynde skiver på skrå. Fjern kerner og skær peberfrugten i tern (ca. 2x2 cm), sæt til side sammen med forårsløg.
  5. Kom et stort skvæt olie på panden og varm det godt op. Steg cashewnødderne i det 1 minuts tid, til de er gyldne. Tag dem af panden og læg dem på køkkenrulle, men behold olien på panden. Brun koteletterne af i samme pande ved høj varme, krydr med salt og peber og skru ned og steg færdig, ca. 4-5 min. på hver side. Tag koteletterne af panden, skær dem ud i mundrette tern ca. 2x 2 cm, kom dem tilbage på panden, tilsæt 2 spsk af dressingen og lad det hele karamellisere i 1-2 min. ved høj varme. Tilsæt resten af dressingen, forårsløg og peberfrugt, vend godt rundt og server med kokosris og cashewnødder.

Tilberedning – ca. 50 min.

  1. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet.
  2. Skyl og hak chilierne i små tern og sæt halvdelen til side til dressingen. TIP: Fjern kerner og frøvægge, hvis du ikke vil have det for stærkt.
  3. Pil rødløgene, halver dem og skær i tynde skiver. Svits rødløg og halvdelen af den hakkede chili i lidt olie. Kom ris, limeskal, nigellafrø og kokosmel ved og svits et par minutter. Tilsæt bouillon og lad risene koge for svag varme under låg i 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen, til resten af retten er klar.
  4. Pil og hak hvidløg groft. Blend alle ingredienser, til dressingen til en fin masse. Lad det stå til kødet er færdigt. Skyl og snit forårsløg i tynde skiver på skrå. Fjern kerner og skær peberfrugten i tern (ca. 2x2 cm), sæt til side sammen med forårsløg.
  5. Kom et stort skvæt olie på panden og varm det godt op. Steg cashewnødderne i det 1 minuts tid, til de er gyldne. Tag dem af panden og læg dem på køkkenrulle, men behold olien på panden. Brun koteletterne af i samme pande ved høj varme, krydr med salt og peber og skru ned og steg færdig, ca. 4-5 minutter på hver side. Tag koteletterne af panden, skær dem ud i mundrette tern ca. 2x 2 cm, kom dem tilbage på panden, tilsæt 3 spsk af dressingen og lad det hele karamellisere i 1-2 min. ved høj varme. Tilsæt resten af dressingen, forårsløg og peberfrugt, vend godt rundt og server med kokosris og cashewnødder.

Tilberedning – ca. 50 min.

  1. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet.
  2. Skyl og hak chilierne i små tern og sæt halvdelen til side til dressingen. TIP: Fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt.
  3. Pil rødløgene, halver dem og skær i tynde skiver. Svits rødløg og halvdelen af den hakkede chili i lidt olie. Kom ris, limeskal, nigellafrø og kokosmel ved og svits et par minutter. Tilsæt bouillon og lad risene koge for svag varme under låg i 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen, til resten af retten er klar
  4. Pil og hak hvidløg groft. Blend alle ingredienser til dressingen til en fin masse. Lad det stå til kødet er færdigt. Skyl og snit forårsløg i tynde skiver på skrå. Fjern kerner og skær peberfrugten i tern (ca. 2x2 cm), sæt til side sammen med forårsløg.
  5. Kom et stort skvæt olie på panden og varm det godt op. Steg cashewnødderne i det 1 minuts tid, til de er gyldne. Tag dem af panden og læg dem på køkkenrulle, men behold olien på panden. Brun koteletterne af i samme pande ved høj varme, krydr med salt og peber og skru ned og steg færdig, ca. 4-5 min. på hver side. Tag koteletterne af panden, skær dem ud i mundrette tern ca. 2x 2 cm, kom dem tilbage på panden, tilsæt 4 spsk af dressingen og lad det hele karamellisere i 1-2 min.ved høj varme. Tilsæt resten af dressingen, forårsløg og peberfrugt, vend godt rundt og server med kokosris og cashewnødder.

Næringsindhold pr. person

Energi: 4802 kJ (1148 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 809 193 17
Kulhydrat 1926 460 40
Fedt 2067 494 43

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Opskrifter med gris Risretter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu