Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vinen til maden

2016 Osé d'Élodie, Domaine de Cantarelle, Coteaux Varois — Provence rosé, Frankrig

(baseret på 7 kunders bedømmelse)

Ingredienser

6 flasker 2016 Osé d’Élodie, Domaine de Cantarelle, Coteaux Varois, Provence rosé, Frankrig

Denne feminine og elegante rosé er tappet på en meget smuk flaske. Form og design reflekterer på forunderlig vis vinens karakter. Det er en ren fornøjelse og indholdet lever op til forventningerne.

Rosévin findes i mange udgaver. De fleste forventer en ret enkel vin lige til at gå til. Fra det helt lyse laksefarvede til det mørke orange. Ofte umiddelbar charmerende. Ikke så meget at snakke om. Frugt og friskhed frem for noget andet. Tør og rensende. En vin der kalder på et glas mere. Den nydes som regel som frokostvin, eller når man er i tvivl om det skal være rød eller hvid.

Rosé nyder ikke samme respekt som andre vine. Mange mener at det er noget, der bare skal skænkes og drikkes i store slurke. I dag findes der imidlertid mange særdeles gode rosé’er,
der vinder ved at blive behandlet med kærlig hånd. Måske har rosé ikke en uudgrundelig kilde af duft og smagssignaler at tilbyde, men serveret kælderkold i store glas, fornemmer man baglandets urter og krydderier, sommerens blomster. Noget der frisker op og samtidig smager godt. Lige præcis det man engang i mellem har brug for.

Det er en helt ukompliceret smagsoplevelse, som ingen forventer, at man skal prøve at analysere. Det er afslappende. Hyggen breder sig. Den moderne tørre rosé er blevet meget bedre end den type, der blev lavet for en generation siden. Det er ikke et affaldsprodukt eller overskudsvin, som nogle fejlagtig tror. Det er vin der laves med omhu og alvor for at fryde så mange som mulig.

Mange mener at de bedste rosé’er findes i Sydfrankrig i Provence. Det er meget vel muligt. Udvalget er stort på disse kanter. Efterhånden er Provence blevet delt op i en række under appellationer, som gør søgningen efter den gode rosé noget lettere.

Denne smukke vin er hentet i Coteaux Varois, hvor vi har gode erfaringer fra. Druerne er Syrah og Grenache halvt af hver. Rødderne står i let lerjord på et lag limsten. Den lyse og lette farve er skabt ved at mosten kun har fået kort tid sammen med skallerne.

Smagen er domineret af frisk frugt og sommerblomster. En fin syre giver kant og karakter. En elegant, tør rosé der efterlader munden med en god smag.

Tilberedning

Tips til servering
Perfekt som aperitif, til frokostretter, frisk fisk og skaldyr eller prøv den til friske jordbær.

NB! Køb en ekstra flaske og brug den som værtindegave i stedet for en bouquet blomster.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu