Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vin med historie

2013 Koyle Reserva, Carmenere — Alto Colchagua, Chile

Ingredienser

6 flasker 2013 Koyle Reserva, Carmenere, Alto Colchagua, Chile
Chile har gennem flere år holdt sin position som vigtigste vinleverandør til de danske ganer. Succes’en er forståelig. Det er venlige og let drikkelige vine, som er til at betale. Kritikere mener, at vinene generelt er lidt for venlige, og siger at de mangler kant og personlighed. Det er der måske nogle af dem der gør, men det gælder ikke Koyle’s, som vi handler med. Manden bag er vores gode ven Alfonso Undurraga, som er sjette generation i et af Chiles største og mest anerkendte vinhuse. I 2006 brød han ud for at starte for sig selv. Det havde været planlagt i lang tid. Alfonso havde udset sig den bedste jord i Los Lingues i Alto Colchagua, syd for Santiago og for foden af Andes bjergene.

Da Alfonso første gang besøgte området var det på hesteryg. Der var ikke beplantet med noget. Så langt øjede rakte kunne han kun se lav buskvækst og lidt egeskov. Og ind imellem en purpur blomst, der gav en meget velsmagende frugt. De lokale indianere kaldte den ”Koyle”. Alfonso bestemte sig til, at det skulle være navnet bag hans ambitioner om at starte et prestige vineri, hvor målet ville være at skabe vin der både ville overraske og glæde nyderne. Det er lykkedes. Der er kun ros fra alle med fin omtale og høje ratings.

Selvfølgelig vil Chiles ”egen” drue Carmenere have en særlig opmærksomhed hos Koyle. Det er en gammel Bordeauxdrue, som er gået lidt af mode i Frankrig, fordi der ikke var sol nok til at modne den perfekt. Det er der i Chile. Problemet var, at man indtil for en snes år siden ikke vidste at man havde den. Den stod blandet med Merlot.

Problemet er at Merlot’en modnes 14 dage tidligere end Carmenere. Der gik lang tid før man fik adskilt de to varianter. Da det endelig gik op for vingårdsejerne, hvor god Carmenere var på egen hånd, fik man travlt med at tilplante. Først indenfor de sidste ti år, har Carmenere fået sit internationale gennembrud, og betragtes i dag som Chiles signatur-drue.

Meget mørkerød i glasset. Både i duft og smag en lækker kombination af solbær og friske krydderurter pakket ind i en fyldig frugtsødme. Der sluttes af med et godt bid i eftersmagen.

Tilberedning

Tips til servering
Det er en vin der passer rigtig fint til godt kød fra grillen og til krydrede kødretter med velsmagende saucer.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu