Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vin med historie

V4 - 2015 Corvina, Rosso Veronese IGT, Italien

Ingredienser

6 flasker 2015 Corvina, Cantina di Negrar, Rosso Veronese IGT, Italien

Veneto er nok den italienske provins, som de fleste danskere kender bedst. Gardasøen, Verona og Venedig er noget alle vil se, ”inden de dør”. Vi er for foden af Dolomitterne ned til den flade Po dal og fra Gardasøen til Adriaterhavet. Et pragtfuldt område.

Det var vine fra Veneto, der var mange danskers første møde med italiensk vin. Vi lærte at kende navne som Soave og Valpolicella. I 1970’erne blev de tilbudt på to-liters flasker med skruelåg. Vinene var ualmindelig lette og meget friske, og bestemt ikke noget kendere kunne anbefale. Veronese producenterne vidste godt, at der skulle ske nogle forbedringer, hvis de skulle gøre sig i fremtiden. De udviklede vintyper som Amarone og Ripasso. Altså magtfulde og kraftige vine, lavet på delvist tørre druer. Det var vine, der hurtigt blev publikum-favoritter og Veneto fik status som vinområde for den gode smag.

Denne Corvina er en af de mange nye typer, der er kommet til. Den har ikke den overvældende kraft og saft som fx Amarone og Ripasso, men derimod en blød og charmerende fyldig frugt, som netop den moderne forbruger søger. Druen er den klassiske Corvina, der står bag alle de bedste vine fra regionen. Vinstokkene har rødderne i den bedste Valpolicella jord, lidt oppe i højderne, og nyder svalende briser fra havet. Vinstokkene er i gennemsnit mellem 20 og 30 år. De er plantet i pergola og yder ca. 9000 liter per hektar.

Druerne er håndhøstet den 20. September og en uge frem. Stilke fjernes før vinifikationen. Gæringen varer ca. 10 dage. Hver dag omrøres mosten. Man sørger for at temperaturen aldrig kommer over 28 grader. Det hele foregår på ståltanke. Når vinen er færdiggæret stabiliseres den og hældes på fad, hvor den får lov til at slappe af til februar. En let filtrering og så på flaske, klar til at blive nydt.

Ruby rød med purpur skær. Typisk for en ung vin. Klar og brillant i glasset. Frisk frugt dominerer næsen. Hurtigt dukker noget krydret op. Vanilje og kirsebær blander sig. Oplevelserne videreføres i smagen, der er pakket ind i blød og venlig fylde. Man efterlades med en lækker vinøs eftersmag. Vinen skal nydes et par grader under stuens temperatur. Den skal være lidt frisk at få i munden.

Tilberedning

Tips til servering
Den passer til stegte kødretter og alt fra grillen.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu