Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 20 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Aktuel kvalitetsvin

2015 Coste del Molino Verdicchio de Castelli di Jesi Classico DOC — Monte Verdicchio, Italien

Ingredienser

6 flasker 2015 Coste del Molino Verdicchio de Castelli di Jesi Classico DOC, Monte Verdicchio, Italien

Et langt men også et meget poetisk navn. Især oprindelses garantien, ”Verdicchio de Castelli di Jesi” sætter smukke tanker i gang.

Vi er i Mellemitalien i regionen Marche som ligger ud til Adriaterhavet. Helt nøjagtig er vi i Anconaprovinsen, der har taget navn efter den vigtigste by i regionen. Jesi er en lille flække i bjergene bag Ancona. Landskabet rundt om kaldes Castelli di Jesi og det er efterhånden blevet et meget kendt vinnavn, ikke bare i Italien men i hele verden. Vinene er kendt for at være nogle af Italiens mest charmerende og velsmagende tørre hvide vine.

Midt i 1950’erne gik det lidt trægt med afsætningen, men så fik en af producenterne den ide, at tappe Jesi-vinene på en grøn amforaflaske inspireret af formen på den græske lerkrukke. Den fik stor succes, og snart blev det almindeligt at tappe vinene på denne let genkendelige flaske. Men som det ofte går, så kan succes ændre sig til grådighed. Nogle glemte at flaskeformen ikke alene gjorde det. Andre pressede udbyttet op. Resultatet var ligegyldige tyndbenede vine. ”Turistvine” blev de hånligt kaldt.

Synd for de mange gode producenter, der stadig fortsatte med at tage deres roller seriøst. De mest kvalitetsbevidste begyndte igen at tappe deres vin i almindelige flasker. Og dem blev der lagt mærke til. Coste del Molino er navnet på vingården, der ligger godt gemt inde i bjergene.

Druerne er 100% Verdicchio, og Monte Schiavo, der er firmaet bag det hele, gør sig den ulejlighed kun at høste de fuldmodne druer, og kun de klaser der er helt uden råd. Det betyder at man skal gå gennem rækkerne i flere omgange. Som regel er man ikke færdige med høsten før i midten af oktober. Hektarudbyttet er lavt, det koncentrerer smags-og aromastofferne.

Derfor skal det ikke overraske, at denne Coste del Molino er både intens og insisterende trods den forfinede og elegante fremtoning. Den bedøver ikke med voldsomme duft-og smagsstoffer, men pirrer og antyder med fine sprøde noter af nødder, anis, ananas og citrus i en tør, frisk fyldig struktur.

Tilberedning

Tips til servering
Klar til at blive serveret kølig i store glas til havets frugter, kogt fisk, pateer og fjerkræ. Hvidvinen vil passe perfekt til en fiskeforret juleaften eller til julefrokosten med masser af fisk på bordet.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 20 % rabat de første 2 gange og spar op til 492,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu