Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vin med historie

2011 Alliata, Syrah — Sicilien IGT, Italien

Ingredienser

6 flasker 2011 Alliata, Syrah, Sicilien IGT, Italien

Familien bag dette vinhus kan føres tilbage til før Kristi. De kom oprindelig fra Grækenland, men har de sidste par tusinde år haft domicil på Sicilien. Som alle andre betragtede de vin som en behagelig nødvendighed. Noget der fik tiden til at gå hurtigere. Noget som lindrede smerte og holdt maven ren for baktudser. Først da vin blev et udpræget nydelsesmiddel (i begyndelsen af 1800-tallet) gjorde familien Alliata det, at dyrke vin og lave vin til deres levebrød. Med stor passion gik de i gang med at udvikle alle aspekter. De eksperimenterede med forskellige druesorter, forskellige jordbundstyper, lagring og blandinger.

De havde rige venner med tunge titler der villigt udtalte sig positivt om de gode vine fra Alliata. Vinene blev stærkt efterspurgte ikke bare på øen, men i hele Italien. De blev også sendt til forskellige hoffer rundt omkring i Europa. Men som det så ofte går, så opstår der uenighed om hvordan vinhuset skal drives, og især om fordeling af overskud. Og det ender med opdeling og frasalg.

Vi skriver nu 1959. Status er, at dele af vingården stadig er i familien Alliata’s eje. Ansvaret for driften er lagt i Claudia’s hænder, og hun er meget kvalitetsbevidst og en energisk kvinde, som har sat store mål for vinhusets fremtid. Hun har skabt sig et high tech vineri fyldt med moderne teknik. Hendes ide er, at alle de vine huset lægger navn til skal være en ekstraordinær fornøjelse at servere og nyde.

Det har være let for Alliata familien at genskabe en førerposition. Italienerne har ikke glemt, hvad navnet står for. Den italienske vinbibel ”Gambero Rosso” har hvert år fin omtale af Alliata’s vine. Vinene har i flere tilfælde fået de maksimale 3 stjerner.

Til denne vin er brugt 100% Syrah. Vinstokken står i den nordvestlige del af Sicilien i et område der hedder Mazara. Jordbunden er ret gruset. Druerne er høstet i den anden og tredje uge af august. Traditionel gæring ved 20-22 grader fulgt af den malolactiske gæring. Derefter tolv måneder på små franske egetræsfade.

Vinen er mørk og tæt i glasset. Med en tydelig duft af både frugt, hvid peber og tanniner, charmerer den alle. Den er intens og indbydende. Den er både kraftig og elegant. Og blander sig fint med noter af eg fra fadlagringen.

Tilberedning

Tips til servering
Moden velsmag. Den er perfekt til dansk vintermad. Server den til US roast som grydesteg eller en herlig omgang Boeuf Bourguignon.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu