Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
RetNemt - Special

Kilimanjaro burger af lam med chutney — og sweet potato fritter

(baseret på 50 kunders bedømmelse)

Ingredienser

300 g hakket lammekød
50 røget tørsaltet bacon
½ fed hvidløg
Cheddar
500 g søde kartofler
2 burgerboller
½ rødløg
1/4 agurk
Salat og koriander 
Chutney:
2 tomater
1½ okra
½ fed hvidløg
½ rødløg
1 spsk sukker
2 spsk æbleeddike
1/8 kanelstang
1 stjerneanis

Kødet har været frosset og må ikke genindfryses. Skal spises senest dagen efter levering.

Ingredienser

450 g hakket lammekød
75 røget tørsaltet bacon
1 fed hvidløg / 1/3 solo hvidløg
Cheddar
750 g søde kartofler
3 burgerboller
½-1 rødløg
½ agurk
Salat og koriander
Chutney:

3 tomater
2 okra
1 fed hvidløg / 1/3 solo hvidløg
½-1 rødløg
1½ spsk sukker
3 spsk æbleeddike
1/4 kanelstang
1 stjerneanis

Kødet har været frosset og må ikke genindfryses. Skal spises senest dagen efter levering.

Ingredienser

600 g hakket lammekød
100 røget tørsaltet bacon
1 fed hvidløg / 1/3 solo hvidløg
Cheddar
1 kg søde kartofler
4 burgerboller
1 rødløg
½ agurk
Salat og koriander 
Chutney:
4 tomater
3 okra
1 fed hvidløg / 1/3 solo hvidløg
1 rødløg
2 spsk sukker
½ dl æbleeddike
1/4 kanelstang
1 stjerneanis

Kødet har været frosset og må ikke genindfryses. Skal spises senest dagen efter levering.

Tilberedning – ca. 50 min.

  1. Skær bacon i små tern. Pil og knus hvidløg (husk du skal gemme halvdelen til chutneyen).
  2. Rør det hakkede lammekød med bacon og hvidløg. Form 2 flade bøffer af farsen, krydr med salt og peber. Lad hvile på køl 15 min.
  3. Kartofler vaskes og skæres ud som fritter. Læg i vand i ca. 15 min. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Skyl tomaterne, skær i små rustikke stykker. Skyl okra, fjern toppen, snit resten i skiver. Pil og del løg, skær i tynde skiver (gem halvdelen til fyld i burgeren). Hak resten af hvidløget fint.
  5. Smelt sukker i en gryde. Tilsæt kanelstang og stjerneanis, og derefter tomat, okra, hvidløg og løg under omrøring. Tilsæt eddike, læg låg på gryden og lad koge i 15 min. Fjern låget og kog yderligere 5-10 min. Fjern kanelstang og stjerneanis, smag evt. til med lidt sukker, salt og peber.
  6. Tør kartoflerne godt. Vend med olie og salt og læg dem på bagepapir i en bradepande i 1 lag. Bag ca 20 min. til de er gyldne. Flæk burgerbollerne og varm med i ovnen de sidste 6 min.
  7. Steg bøfferne i olie på en meget varm pande, 2-3 min på hver side alt. Læg ost oven på bøfferne mens de er brand varme, så osten smelter.
  8. Skyl salat, pluk i grove stykker. Skyl agurk, skær i tynde skiver. Skyl, tør og hak koriander.
  9. Byg burgeren af rødløg, koriander, salat og agurk, bøf og en skefuld tomat-okra-chutney på toppen. Server fritterne til.

Tilberedning – ca. 50 min.

  1. Skær bacon i små tern. Pil og knus hvidløg (husk du skal gemme halvdelen til chutneyen).
  2. Rør det hakkede lammekød med bacon og hvidløg. Form 3 flade bøffer af farsen, krydr med salt og peber. Lad hvile på køl 15 min.
  3. Kartofler vaskes og skæres ud som fritter. Læg i vand i ca. 15 min. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Skyl tomaterne, skær i små rustikke stykker. Skyl okra, fjern toppen, snit resten i skiver. Pil og del løg, skær i tynde skiver (gem halvdelen til fyld i burgeren). Hak resten af hvidløget fint.
  5. Smelt sukker i en gryde. Tilsæt kanelstang og stjerneanis, og derefter tomat, okra, hvidløg og løg under omrøring. Tilsæt eddike, læg låg på gryden og lad koge i 15 min. Fjern låget og kog yderligere 5-10 min. Fjern kanelstang og stjerneanis, smag evt. til med lidt sukker, salt og peber.
  6. Tør kartoflerne godt. Vend med olie og salt og læg dem på bagepapir i en bradepande i 1 lag. Bag ca 20 min. til de er gyldne. Flæk burgerbollerne og varm med i ovnen de sidste 6 min.
  7. Steg bøfferne i olie på en meget varm pande, 2-3 min på hver side alt. Læg ost oven på bøfferne mens de er brand varme, så osten smelter.
  8. Skyl salat, pluk i grove stykker. Skyl agurk, skær i tynde skiver. Skyl, tør og hak koriander.
  9. Byg burgeren af rødløg, koriander, salat og agurk, bøf og en skefuld tomat-okra-chutney på toppen. Server fritterne til.

Tilberedning – ca. 50 min.

  1. Skær bacon i små tern. Pil og knus hvidløg (husk du skal gemme halvdelen til chutneyen).
  2. Rør det hakkede lammekød med bacon og hvidløg. Form 4 flade bøffer af farsen, krydr med salt og peber. Lad hvile på køl 15 min.
  3. Kartofler vaskes og skæres ud som fritter. Læg i vand i ca. 15 min. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Skyl tomaterne, skær i små rustikke stykker. Skyl okra, fjern toppen, snit resten i skiver. Pil og del løg, skær i tynde skiver (gem halvdelen til fyld i burgeren). Hak resten af hvidløget fint.
  5. Smelt sukker i en gryde. Tilsæt kanelstang og stjerneanis, og derefter tomat, okra, hvidløg og løg under omrøring. Tilsæt eddike, læg låg på gryden og lad koge i 15 min. Fjern låget og kog yderligere 5-10 min. Fjern kanelstang og stjerneanis, smag evt. til med lidt sukker, salt og peber.
  6. Tør kartoflerne godt. Vend med olie og salt og læg dem på bagepapir i en bradepande i 1 lag. Bag ca 20 min. til de er gyldne. Flæk burgerbollerne og varm med i ovnen de sidste 6 min.
  7. Steg bøfferne i olie på en meget varm pande, 2-3 min på hver side alt. Læg ost oven på bøfferne mens de er brand varme, så osten smelter.
  8. Skyl salat, pluk i grove stykker. Skyl agurk, skær i tynde skiver. Skyl, tør og hak koriander.
  9. Byg burgeren af rødløg, koriander, salat og agurk, bøf og en skefuld tomat-okra-chutney på toppen. Server fritterne til.

Næringsindhold pr. person

Energi: 4184 kJ (1000 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 1673 400 40
Kulhydrat 1674 400 40
Fedt 837 200 20

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Burger Hovedretter Hverdagsmad Opskrifter med lam Sommerretter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu