Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
XtraRet

Kylling tikka masala Tanzania style

(baseret på 105 kunders bedømmelse)

Ingredienser

280 g kyllingebryst
Marinade:
2 fed hvidløg / 2/3 solo hvidløg
1/4 spsk galangarod
2 spsk tikka masala
1 dl yoghurt naturel 3,5%
Ris pilaf:
175 g vildrisblanding
½ løg
1 fed hvidløg / 1/3 solo hvidløg
½ spsk olie
1/4 spsk galangarod
½ tsk karry
50 g rosiner
1 kanelstang
½ bouillonterning
3½ dl vand
Sovs:
1½ spsk olie
50 g tomatpuré
½ tsk kardemomme
½ chili
½ dåse hakkede tomater
1 dl piskefløde
Salt og sukker
Koriander

Ingredienser

450 g kyllingebryst
Marinade:
3 fed hvidløg / 1 solo hvidløg
½ spsk galangarod
3 spsk tikka masala
1 dl yoghurt naturel 3,5%
Ris pilaf:
275 g vildrisblanding
3/4 løg
1½ fed hvidløg / ½ solo hvidløg
3/4 spsk olie
½ spsk galangarod
1 tsk karry
75 g rosiner
1 kanelstang
1 bouillonterning 
5½ dl vand
Sovs:
2 spsk olie
70 g tomatpuré
1 tsk kardemomme
3/4 chili
1 dåse hakkede tomater
2 dl piskefløde
Salt og sukker
Koriander

Ingredienser

550 g kyllingebryst
Marinade:
4 fed hvidløg / 1 1/3 solo hvidløg
½ spsk galangarod
4 spsk tikka masala
1½ dl yoghurt naturel 3,5%
Ris pilaf:
350 g vildrisblanding
1 løg
2 fed hvidløg / 2/3 solo hvidløg
1 spsk olie
½ spsk galangarod
1 tsk karry
100 g rosiner
2 kanelstænger
1 bouillonterning 
7 dl vand
Sovs:
3 spsk olie
100 g tomatpuré
1 tsk kardemomme
1 chili
1 dåse hakkede tomater
2½ dl piskefløde
Salt og sukker
Koriander

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 185 grader. Skræl galanga og pil hvidløg, hak begge fint (husk du skal gemme noget til ris pilaf). Bland med tikka masala og yoghurt i en skål.
  2. Skær kyllingen i mindre stykker og vend godt i marinaden. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min. Tænd evt. grillen i de sidste 5 min. så stykkerne karamelliserer.
  3. Hak løg, resten af hvidløg og galangarod fint. Steg i lidt olie til løgene er klare. Tilsæt karry, kanel og rosiner, steg videre et kort øjeblik under omrøring.
  4. Tilsæt ris, bouillonterning og vand. Bring i kog, rør rundt, skru ned til lav varme og kog under låg 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen.
  5. Skyl og hak chili fint (fjern kerner og frøvægge, hvis det skal være mindre stærkt). Steg tomatpure i olie med kardemomme og chili, tilsæt hakkede tomater og kog ind med piskefløde, smag til med salt og sukker. Skyl og hak koriander groft.
  6. Vend kyllingen i saucen, fjern kanelstangen, drys koriander over retten og servér med ris pilaf.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 185 grader. Skræl galanga og pil hvidløg, hak begge fint (husk du skal gemme noget til ris pilaf). Bland med tikka masala og yoghurt i en skål.
  2. Skær kyllingen i mindre stykker og vend godt i marinaden. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min. Tænd evt. grillen i de sidste 5 min. så stykkerne karamelliserer.
  3. Hak løg, resten af hvidløg og galangarod fint. Steg i lidt olie til løgene er klare. Tilsæt karry, kanel og rosiner, steg videre et kort øjeblik under omrøring.
  4. Tilsæt ris, bouillonterning og vand. Bring i kog, rør rundt, skru ned til lav varme og kog under låg 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen.
  5. Skyl og hak chili fint (fjern kerner og frøvægge, hvis det skal være mindre stærkt). Steg tomatpure i olie med kardemomme og chili, tilsæt hakkede tomater og kog ind med piskefløde, smag til med salt og sukker. Skyl og hak koriander groft.
  6. Vend kyllingen i saucen, fjern kanelstangen, drys koriander over retten og servér med ris pilaf.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 185 grader. Skræl galanga og pil hvidløg, hak begge fint (husk du skal gemme noget til ris pilaf). Bland med tikka masala og yoghurt i en skål.
  2. Skær kyllingen i mindre stykker og vend godt i marinaden. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min. Tænd evt. grillen i de sidste 5 min. så stykkerne karamelliserer.
  3. Hak løg, resten af hvidløg og galangarod fint. Steg i lidt olie til løgene er klare. Tilsæt karry, kanel og rosiner, steg videre et kort øjeblik under omrøring.
  4. Tilsæt ris, bouillonterning og vand. Bring i kog, rør rundt, skru ned til lav varme og kog under låg 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen.
  5. Skyl og hak chili fint (fjern kerner og frøvægge, hvis det skal være mindre stærkt). Steg tomatpure i olie med kardemomme og chili, tilsæt hakkede tomater og kog ind med piskefløde, smag til med salt og sukker. Skyl og hak koriander groft.
  6. Vend kyllingen i saucen, fjern kanelstængerne, drys koriander over retten og servér med ris pilaf.

Næringsindhold pr. person

Energi: 4329 kJ (1035 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 823 197 19
Kulhydrat 1861 445 43
Fedt 1645 393 38

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Indisk mad Opskrifter med kylling Risretter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu