Hvid fisk med stegt spidskål og forårsløg-flødesauce
25
2 dages holdbarhed

Hvid fisk med stegt spidskål og forårsløg-flødesauce

Enkel og velsmagende ret med stegt hvid fisk (kuller el.lign) serveret med små kartofler, stegt spidskål og en lækker flødesauce med forårsløg.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
500 g
Spidskål
½ stk
Forårsløg
3 stk
Kullerfilet (Fisk)
275 g
Piskefløde (Mælk, Laktose)
1¼ dl
Dild
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 607 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 49 g
  • Protein 35 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 15 min.
  2. Pil de yderste blade af spidskålen, del den i kvarte på langs, fjern stokken, krydr kålen med salt og peber og sæt til side.
  3. Skær roden af forårsløgene og skyl dem. Skær dem i ca. 1 cm skrå skiver og læg dem tilside.
  4. Skær fisken i 2 stykker og krydr dem med salt og peber, sæt til side.
  5. Varm en stegepande op med lidt olie til middel varme. Læg spidskålen på panden og steg den ca. 2 min. på hver af de 3 sider.
  6. Varm en anden pande op til høj varme, dryp lidt olie på og steg fisken gylden 2-3 min. Vend fisken, tilsæt 1 tsk smør og steg videre 1 min.
  7. Tag fisken af og anret på tallerkener eller lille fad. Kom forårsløg på panden sammen med 1¼ dl fløde og kog op 1½-2 min. Krydr med salt og peber. Fordel saucen over fisken og drys med plukket dild. 
  8. Server de kogte kartofler og den stegte spidskål til fisken.