Fyldt kalkunmignon med savoykål, gulerødder og perlespelt
35
3 dages holdbarhed

Fyldt kalkunmignon med savoykål, gulerødder og perlespelt

En anden måde at spise det magre og lækre kalkunkød på. Mignonen fyldes med hvidløgsost og steges sammen med grøntsager i ovnen serveres med perlespelt og friskhed fra citron.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kalkunmignon med lomme
300 g
Friskost med hvidløg (Mælk, Laktose)
65 g
Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
175 g
Hønsebouillon (Selleri)
½ terning
Savoykål
½ stk
Gulerod
200 g
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 630 kcal
  • Fedt 16 g
  • Kulhydrater 71 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fyld 2 spsk hvidløgsost i lommen på kalkunen og pres den sammen.
  2. Krydr med salt og peber og brun den i lidt olie på en pande ved høj varme på begge sider, ca. 1 minut pr side, så den får god farve. Gem panden.
  3. Læg den i et stort ovnfast fad (der skal være plads til grøntsagerne senere) og sæt det i ovnen ca. 25 minutter.
  4. Bring 170 g perlespelt og 4½ dl vand tilsat ½ tsk salt i kog under låg. Kog ca. 15 minutter, sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar. Hæld evt overskydende vand fra.
  5. Kog vand til bouillon. Opløs ½ terning i 2 dl kogende vand.
  6. Skyl og snit kålen i grove strimler. Skræl gulerødder og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå.
  7. Steg gulerødderne på panden fra kødet ca. 2 minutter. Tilsæt kålen og steg yderligere 1 minut.
  8. Riv skallen af ½ citron og pres saft af ½ citron over grøntsagerne. Tilsæt bouillon og 1 spsk hvidløgsost, smag til med ca. ½ tsk salt og ca. ¼ tsk peber. Fordel grøntsagsblandingen rundt om kalkunen og steg med i ovnen de sidste 10 minutter.
  9. Tag fadet ud af ovnen og skær kalkunen i tynde skiver og læg tilbage i fadet ovenpå grøntsagerne, server med perlespelt.