Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Lækker

Jordskokkesuppe — med chili/lime stegt inderfilet

(baseret på 749 kunders bedømmelse)

Ingredienser

1 spsk olivenolie
200 g jordskokker 
1 skalotteløg 
1 fed hvidløg / 1/3 solo hvidløg
½ madæble
1½ dl hvidvin 
½ dl piskefløde 
3½ dl hønsebouillon (1 terning + 3½ dl vand)
timianblade
Fyld
280 g kyllingbrystfilet - De Danske Familiegårde
½ spsk olie 
½ chili
saften af 1/4-½ lime 
50 g lufttørret skinke
Tilbehør
Groft brød

Ingredienser

1 spsk olivenolie
200 g jordskokker 
1 skalotteløg 
1 fed hvidløg / 1/3 solo hvidløg
½ madæble
1½ dl hvidvin 
½ dl piskefløde 
3½ dl hønsebouillon (1 terning + 3½ dl vand)
timianblade
Fyld
450 g kyllingbrystfilet - De Danske Familiegårde
½ spsk olie 
½ chili
saften af 1/4-½ lime 
50 g lufttørret skinke
Tilbehør
Groft brød

Ingredienser

1½ spsk olivenolie
300 g jordskokker 
1-2 skalotteløg 
1½ fed hvidløg / ½ solo hvidløg
3/4 madæble
2 dl hvidvin 
3/4 dl piskefløde 
5 1/4 dl hønsebouillon (1 terning + 5 1/4 dl vand)
timianblade
Fyld
450 g kyllingbrystfilet
3/4 spsk olie 
½ chili
saften af ½ lime 
75 g lufttørret skinke
Tilbehør
Groft brød

Ingredienser

1½ spsk olivenolie
300 g jordskokker
1-2 skalotteløg
1½ fed hvidløg / ½ solo hvidløg
3/4 madæble
2 dl hvidvin
3/4 dl piskefløde
5 1/4 dl hønsebouillon (1 terning + 5 1/4 dl vand)
timianblade
Fyld
550 g kyllingbrystfilet
3/4 spsk olie
½ chili
saften af ½ lime
75 g lufttørret skinke
Tilbehør
Groft brød

Ingredienser

2 spsk olivenolie
400 g jordskokker
2 små skalotteløg
2 fed hvidløg / 2/3 solo hvidløg
1 madæble
2½ dl hvidvin 
1 dl piskefløde 
7 dl hønsebouillon (1½ terning+7 dl vand)
timianblade
Fyld
550 g kyllingebrystfilet
1 spsk olie
1 lille chili
saften af ½ lime 
100 g lufttørret skinke
Tilbehør
Groft brød

Ingredienser

2 spsk olivenolie
400 g jordskokker
2 små skalotteløg
2 fed hvidløg / 2/3 solo hvidløg
1 madæble
2½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
7 dl hønsebouillon (1½ terning+7 dl vand)
timianblade
Fyld
900 g kyllingebrystfilet
1 spsk olie
1 lille chili
saften af ½ lime
100 g lufttørret skinke
Tilbehør
Groft brød

Tilberedning – ca. 40 min.

Tilberedning:

1. Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern og skræl æblet, fjern kernerne og skær det i både.
2. Varm olien i en gryde og kom jordskokketern i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg, presset hvidløg og æble i, og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, fløde, timianblade og bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
3. Steg skinke i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 220° C til det er sprødt - ca. 9 min. - og server til suppen. Varm brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
4. Skær chilien i tern og kylling i tykke strimler. Varm en pande op til kyllingestrimlerne og steg dem med chili og lidt limesaft, til de er møre og server dem til suppen.
5. Blend suppen - evt. med stavblender. Smag til med salt og peber.
6. Server suppen toppet med kylling og sprød skinke og lunt brød.

Tilberedning – ca. 40 min.

Tilberedning:

1. Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern og skræl æblet, fjern kernerne og skær det i både.
2. Varm olien i en gryde og kom jordskokketern i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg, presset hvidløg og æble i, og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, fløde, timianblade og bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
3. Steg skinke i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 220° C til det er sprødt - ca. 9 min. - og server til suppen. Varm brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
4. Skær chilien i tern og kylling i tykke strimler. Varm en pande op til kyllingestrimlerne og steg dem med chili og lidt limesaft, til de er møre og server dem til suppen.
5. Blend suppen - evt. med stavblender. Smag til med salt og peber.
6. Server suppen toppet med kylling og sprød skinke og lunt brød.

Tilberedning – ca. 40 min.

Tilberedning:

1. Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern og skræl æblet, fjern kernerne og skær det i både.
2. Varm olien i en gryde og kom jordskokketern i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg, presset hvidløg og æble i og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, fløde, timianblade og bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
3. Steg skinke i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 220° C til det er sprødt - ca. 9 min. - og server til suppen. Varm brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
4. Skær chilien i tern og kylling i tykke strimler. Varm en pande op til kyllingestrimlerne og steg dem med chili og lidt limesaft til de er møre og server dem til suppen.
5. Blend suppen - evt. med stavblender. Smag til med salt og peber.
6. Server suppen toppet med kylling og sprød skinke og lunt brød.

Tilberedning – ca. 40 min.

Tilberedning:

1. Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern og skræl æblet, fjern kernerne og skær det i både.
2. Varm olien i en gryde og kom jordskokketern i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg, presset hvidløg og æble i, og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, fløde, timianblade og bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
3. Steg skinke i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 220° C til det er sprødt - ca. 9 min. - og server til suppen. Varm brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
4. Skær chilien i tern og kylling i tykke strimler. Varm en pande op til kyllingestrimlerne og steg dem med chili og lidt limesaft, til de er møre og server dem til suppen.
5. Blend suppen - evt. med stavblender. Smag til med salt og peber.
6. Server suppen toppet med kylling og sprød skinke og lunt brød.

Tilberedning – ca. 40 min.

Tilberedning:

1. Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern. Skræl æblet, fjern kernerne og skær det i både.
2. Varm olien i en gryde og kom jordskokketern i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg, presset hvidløg og æble i og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, fløde, timianblade og bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
3. Steg skinke i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 220° C til det er sprødt - ca. 9 min. - og server til suppen. Varm brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
4. Skær chilien i tern og kyllingen i strimler. Varm en pande op og steg kyllingestrimlerne med chili og lidt limesaft til de er møre og server dem til suppen.
5. Blend suppen evt. med stavblender. Smag til med salt og peber.
6. Server suppen toppet med kylling og sprød skinke og lunt brød.

Tilberedning – ca. 40 min.

Tilberedning:

1. Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern og skræl æblet, fjern kernerne og skær det i både.
2. Varm olien i en gryde og kom jordskokketern i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg, presset hvidløg og æble i, og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, fløde, timianblade og bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
3. Steg skinke i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 220° C til det er sprødt - ca. 9 min. - og server til suppen. Varm brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
4. Skær chilien i tern og kylling i tykke strimler. Varm en pande op til kyllingestrimlerne og steg dem med chili og lidt limesaft, til de er møre og server dem til suppen.
5. Blend suppen - evt. med stavblender. Smag til med salt og peber.
6. Server suppen toppet med kylling og sprød skinke og lunt brød.

Næringsindhold pr. person

Energi: 3523 kJ (842 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 814 195 23
Kulhydrat 1286 307 37
Fedt 1423 340 40

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Opskrifter med gris Opskrifter med kylling Suppe

Godt at vide om opskriften

ÉN SUPPE – MANGE MULIGHEDER

Der er ingen tvivl om, at de fleste mennesker forbinder supper med at være efterårs-/vinterretter, og det er da også her vi oftest laver det, da det er lækkert at varme sig på en lun, velsmagende suppe.

En jordskokke er en rodfrugt med en helt særlig smag. Mange bruger jordskokken som et alternativ til kartofler, da den kan give samme konsistens i retterne, men indeholder nogle flere næringsstoffer end kartoflerne. Rodfrugten har blandt andet et højt indhold af C-vitamin og K-vitamin. Det var i 80’erne, at jordskokken kom til Danmark og begyndte at blive brugt i madlavningen. De kan både spises rå og tilberedt på forskellige måder. Ud over at spise den i suppe, så kan du også skære den i tern og bage den i ovnen sammen med eksempelvis rødbeder og søde kartofler. Eller du kan koge den mør i en gryde med vand for efterfølgende at lave jordskokkemos. Uanset hvordan du bruger jordskokker, så kan det være en fordel at lade skrællen sidde på og kun vaske dem. Der sidder nemlig masser af vitaminer og mineraler i selve skrællen. I forhold til kostfibrene i kartofler, så kan kostfibrene i jordskokker ikke optages i fordøjelsessystemet, hvilket betyder, at de ikke har samme indhold af optagelige kulhydrater, og dermed kan du med god samvittighed spise flere jordskokker end kartofler.

Hos RetNemt Måltidskasser synes vi derfor, du skal prøve vores lækre og cremede opskrift på jordskokkesuppe. Krydret med sprød kylling og lufttørret skinke, så bliver det en fantastisk smagsoplevelse, som du helt sikkert ikke vil være foruden. Alle vores opskrifter er lavet med henblik på at skabe sund og lækker mad i en travl hverdag. Derfor skal du kun sætte beskedne 40 minutter af til at kreere denne skønne suppe, og så er der mad til hele familien.

Jordskokkesuppe er en fantastisk suppe, som kan serveres som hovedret, men som også fungerer utrolig godt som en forret, hvis du eksempelvis skal have huset fuld af gæster lørdag aften. For på trods af den nemme tilberedning af suppen, så smager den som om, at der virkelig er blevet kræset for den i mange timer forinden. Har du endnu ikke smagt jordskokkesuppe, så forkæl dig selv og familien, og server den til aftensmad i løbet af ugen. Både børn og voksne er vilde med det.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu