Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
RetNemt - Special

Ovnbagt hellefisk på porrer med stegte parmesan svampe — og estragonsauce

(baseret på 167 kunders bedømmelse)

Ingredienser

400 g hellefisk el. lign.
1 porre
Skal af ½ citron
1 dl fiskebouillon (½ terning+1 dl kogende vand)
1 dl madlavningsfløde
Estragon
1½ dl perlespelt
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
150 g markchampignon
2 spsk revet parmesan
Salt og peber 


Fisken har været frosset og må ikke genindfryses. 


Ingredienser

600 g hellefisk el. lign.
1-2 porrer
Skal af 1 citron
1½ dl fiskebouillon
(3/4 terning+1½ dl kogende vand)
1½ dl madlavningsfløde
Estragon
2½ dl perlespelt
1½ spsk hvidvinseddike
1½ spsk olivenolie
2 fed hvidløg / 2/3 solo hvidløg
225 g markchampignon
3 spsk revet parmesan
Salt og peber 


Fisken har været frosset og må ikke genindfryses. 
 

Ingredienser

800 g hellefisk el.lign.
2 porrer
Skal af 1 citron
2 dl fiskebouillon
(1 terning+2 dl kogende vand)
2 dl madlavningsfløde
Estragon
3 dl perlespelt
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg / 2/3 solo hvidløg
300 g markchampignon
4 spsk revet parmesan
Salt og peber


Fisken har været frosset og må ikke genindfryses. 

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet. 
  2. Skyl porre og tør i et viskestykke. Skær i tynde ringe og læg i bunden af et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå porrerne, krydr med salt og peber. Skær tynde strimler citronskal f.eks. med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå fisken.
  3. Sæt perlespelt over i rigeligt vand med ½ tsk salt og kog den i 20 min. Lad stå til den skal serveres. Hæld overskydende vand fra.
  4. Hæld bouillon ved fisken, dæk fadet med stanniol og bag fisken i ovnen 20 min. 
  5. Skyl svampe og skær dem derefter i skiver. Pil og hak hvidløg. Skyl og tør estragon.
  6. Hæld fløde og fintklippet estragon i en gryde og kog op, skru ned og lad simre til fisken er færdig. Skær citronen i både.
  7. Varm lidt olie på en pande og steg svampene ved høj varme, tilsæt hakket hvidløg, krydr med salt og peber.
  8. Hæld væden fra fisken i estragon saucen og lad simre videre ved lav varme, til resten af retten er klar. Smag til med salt og peber. 
  9. Fordel svampene over fisken, drys med parmesan og sæt på bordet. Tilsæt hvidvinseddike og olivenolie til perlespelten.
  10. Server fisken med perlespelt, citronbåde og estragonsauce.
     

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet. 
  2. Skyl porre og tør i et viskestykke. Skær i tynde ringe og læg i bunden af et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå porrerne, krydr med salt og peber. Skær tynde strimler citronskal f.eks. med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå fisken.
  3. Sæt perlespelt over i rigeligt vand med ½ tsk salt og kog den i 20 min. Lad stå til den skal serveres. Hæld overskydende vand fra.
  4. Hæld bouillon ved fisken, dæk fadet med stanniol og bag fisken i ovnen 20 min. 
  5. Skyl svampe og skær dem derefter i skiver. Pil og hak hvidløg. Skyl og tør estragon.
  6. Hæld fløde og fintklippet estragon i en gryde og kog op, skru ned og lad simre til fisken er færdig. Skær citronen i både.
  7. Varm lidt olie på en pande og steg svampene ved høj varme, tilsæt hakket hvidløg, krydr med salt og peber.
  8. Hæld væden fra fisken i estragon saucen og lad simre videre ved lav varme, til resten af retten er klar. Smag til med salt og peber. 
  9. Fordel svampene over fisken, drys med parmesan og sæt på bordet. Tilsæt hvidvinseddike og olivenolie til perlespelten.
  10. Server fisken med perlespelt, citronbåde og estragonsauce.
     

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet. 
  2. Skyl porre og tør i et viskestykke. Skær i tynde ringe og læg i bunden af et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå porrerne, krydr med salt og peber. Skær tynde strimler citronskal f.eks. med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå fisken.
  3. Sæt perlespelt over i rigeligt vand med ½ tsk salt og kog den i 20 min. Lad stå til den skal serveres. Hæld overskydende vand fra.
  4. Hæld bouillon ved fisken, dæk fadet med stanniol og bag fisken i ovnen 20 min. 
  5. Skyl svampe og skær dem derefter i skiver. Pil og hak hvidløg. Skyl og tør estragon.
  6. Hæld fløde og fintklippet estragon i en gryde og kog op, skru ned og lad simre til fisken er færdig. Skær citronen i både.
  7. Varm lidt olie på en pande og steg svampene ved høj varme, tilsæt hakket hvidløg, krydr med salt og peber.
  8. Hæld væden fra fisken i estragon saucen og lad simre videre ved lav varme, til resten af retten er klar. Smag til med salt og peber. 
  9. Fordel svampene over fisken, drys med parmesan og sæt på bordet. Tilsæt hvidvinseddike og olivenolie til perlespelten.
  10. Server fisken med perlespelt, citronbåde og estragonsauce.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2077 kJ (496 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 429 103 21
Kulhydrat 757 181 36
Fedt 891 213 43

Godt at vide om opskriften

HUSK HELLEFISK PÅ MIDDAGSBORDET

Hellefisk er en fladfisk, der går under kategorien ”flynderfisk” eller ”rødspættefisk”. I Grønland anses fisken som værende en delikatesse, hvor den nydes både rå og tilberedt. Hellefisk indeholder en masse forskellige vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer, og fisken er blandt de fede fisketyper. Du kan derfor roligt servere hellefisk for hele familien velvidende, at det ugentlige behov for fisk vil være dækket.

Hellefiskens kød er cremefarvet og blødt, og fisken kan blive helt op til 1,2 meter lang. Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør kaste dig over vores skønne opskrift her på siden. For ikke nok med, at fisk er sundt, så smager det også fantastisk, og nogen vil måske endda gå så langt som at sige, at hellefisk er en luksusspise. Server den derfor som en nem og hurtig ret for børnene på en travl hverdag, eller brug længere tid på at kræse om tilberedningen, hvis du får gæster på besøg i weekenden.

Hos RetNemt Måltidskasser kan du lave lækker og velsmagende hellefisk til hele familien på kun 35 minutter. Vi ved, hvor svært det kan være at få alting til at gå op i en højere enhed, når der er jobs, der skal passes, børn der skal hentes og bringes, tøj der skal vaskes, lektier der skal laves, og vi kunne blive ved. Derfor har vi specialiseret os i at sammensætte opskrifter, der ikke kun er nemme og hurtige at lave, men som også stadig er sunde og fuld af smag til stor glæde for både børn og voksne.

Elsker I fisk hjemme ved jer, så prøv vores måltidskasse FiskeRet – her får I en madplan med opskrifter leveret lige til døren, sammen med alle de nødvendige råvarer til at lave retterne. Så bliver det ikke meget nemmere.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu