Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 20 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
RetNemt - Special

Oksemedaljoner med valnøddepanade — og ovnbagte grøntsagsbundter

(baseret på 93 kunders bedømmelse)

Ingredienser

2 gulerødder
ca. 200 g pastinak/persillerod
3-4 timiankviste
4 skiver bacon - tørsaltet
Olivenolie
Salt, peber
4 små rødløg
3/4 dl balsamico
50 g parmesan i flager
15 g smør
15 g valnøddebrud
1 persilledusk
500 g små kartofler
Olie, salt og peber
2 oksemedaljoner af tykstegsfilet ca. 350 g ialt
Smør til bruning

Ingredienser

Ingredienser

500 g gulerødder
400 g pastinak/persillerod
Timian
Bacon i skiver - tørsaltet
1 kg små kartofler
Olivenolie, salt, peber
6 små rødløg
Balsamico
Topping:
100 g parmesan i flager
30 g smør
30 g valnøddebrud
2 persilleduske

4 oksemedaljoner af tykstegsfilet ca. 600 g ialt
Smør til bruning

Tilberedning – ca. 60 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Del kartoflerne og læg dem på en bagplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ca. 25 minutter.
  2. Skræl rodfrugter og skær dem i korte stave på langs - ca. 5 cm. Del grøntsagerne i 4-6 bundter, læg en timian kvist på hver og snor ½ eller en skive bacon rundt om. Læg grønsagsbundterne i et ovnfast fad, dryp med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag dem 20 min. ved 200ºC.
  3. Pil og halver løgene. Kog løgene møre i balsamico i ca. 15 min. under låg. Vend dem et par gange.
  4. Knus parmesanosten, hak valnødderne og persillen. Rør parmesan sammen med smør, valnødder og persille.
  5. Vikl evt. bacon om medaljonerne. Brun dem på begge sider ved kraftig varme. Læg medaljonerne i fadet med grønsagsbundterne og kom valnøddepanaden oven på. Steg bøfferne og grønsagerne færdige i ovnen i 10 min.
  6. Server kartofler, grønsagsbundterne og rødløgene til kødet sammen med lidt af den kogte balsamico.

Tilberedning – ca. 60 min.

Tilberedning – ca. 60 min.

TIP! Det kan du gøre i forvejen: Skæl rodfrugterne og skær dem i tynde stave, del i bundter mv - se pkt. 1. Dæk fadet med de baconsvøbt grønt bundter med folie og sæt på køl.

Del kartoflerne og læg dem i en stor frostpose og vend dem godt med olien. Læg posen på køl, tage den ud 1 time før de skal i ovnen. Følg pkt. 3.

Pkt. 4 forbered toppingen og sæt på køl.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugter og skær dem i tynde stave på langs - ca. 5 cm. Del dem derefter i små bundter, læg en timian kvist på hver og snor en hel eller halv skive (alt efter størrelse på bundterne) bacon rundt om. Læg rodfrugtbundterne i et ovnfast fad (det skal være stort nok til også at rumme medaljonerne), dryp med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag dem 20-25 min. 
  2. Pil løgene og skær dem i smalle både. Læg løgene i den ene ende af fadet med rodfrugtbundter og dryp med olie, salt og peber. De bages sammen med rodfrugterne. Når fadet tages ud af ovnen dryppes balsamicoen over løgene og de vendes evt. en gang.
    3. Halver kartoflerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med lidt olie, salt og peber og bag dem sammen med grøntsagsbundterne ca. 25 minutter.
  3. Knus parmesanosten, hak valnødderne og persillen. Rør parmesan sammen med smør, valnødder og persille. Du kan bruge en minihakker til dette.
  4. Vikl evt. bacon om medaljonerne. Brun dem på begge sider ved kraftig varme. Læg medaljonerne i fadet med grønsagsbundterne og kom valnøddepanaden oven på. Steg bøfferne og rodfrugterne færdige i ovnen i ca. 10 min.
  5. Server rodfrugtbundter, rødløg og kartofler til kødet sammen med lidt af den lune balsamico.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2637 kJ (630 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 923 221 35
Kulhydrat 738 176 28
Fedt 976 233 37

Er du sulten efter mere?

Aftensmad

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 20 % rabat de første 2 gange og spar op til 492,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu