Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
RetNemt - Special

Oksecuvette med peberfrugtcreme — og ovnbagte rodfrugter

(baseret på 135 kunders bedømmelse)

Ingredienser

Smør eller olie til bruning
1 peberfrugt
ca. 650 g blandede rodfrugter 
6-7 skalotteløg
1 kvist rosmarin
1-2 timiankviste
1 spsk olivenolie
Salt, peber
½ oksecuvette ca. 550 g
½ dl hvidvin
½ spsk hvidvinseddike
1½ dl oksebouillon (vand+½ terning)
75 g mascarpone
Salt, peber
Groft brød

Ingredienser

Smør eller olie til bruning
2 peberfrugter
ca.1 kg blandede rodfrugter
9-10 skalotteløg
1 kvist rosmarin
2 timiankviste
1½ spsk olivenolie
Salt, peber
½ oksecuvette ca. 550 g
3/4 dl hvidvin
3/4 spsk hvidvinseddike
2 1/4 dl oksebouillon (vand+½ terning)
125 g mascarpone
Salt, peber
Groft brød

Ingredienser

Smør eller olie til bruning
2 peberfrugter
1,3 kg blandede rodfrugter
12-13 skalotteløg
1 kvist rosmarin
2-3 timiankviste
2 spsk olivenolie
Salt, peber
1 oksecuvette ca. 1100 g
1 dl hvidvin
1 spsk hvidvinseddike
3 dl oksebouillon
150 g mascarpone
Salt, peber
Groft brød 

Tilberedning – ca. 75 min.

  1. Rids fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min.
  2. Halver peberfrugten, fjern kernerne og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. 
  3. Stil ovntemperaturen på 200º C. Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen, og steg til centrumtemperaturen er 60-65 grader. Det tager ca. 45 min - 1 time.
  4. Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær ét med krydderurter og olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min.
  5. Pil skindet af peberfrugterne. Steg skalotteløg skåret i kvarte og peberfrugt på en pande i lidt olivenolie, til løget er mørt. Tilsæt hvidvin, hvidvinseddike samt 1½ dl vand og bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med mascarpone og smag til med salt og peber.
  6. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud – den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind. Skær kødet i tynde skiver og server med rodfrugter, pebersauce og brød. 

    Tip
    : Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. Stanniol i bunden af bradepanden, letter rengøringen. Ved en centrumtemperatur på 55-60 grader er kødet rødt/rosa. Ved en centrumtemperatur på 60-65 grader er kødet svagt rosa. Ved en centrumtemperatur over 65 grader er kødet gennemstegt med risiko for at virke tørt.

Tilberedning – ca. 75 min.

  1. Rids fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min.
  2. Halver peberfrugterne, fjern kernerne og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne.
  3. Stil ovntemperaturen på 200º C. Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen, og steg til centrumtemperaturen er 60-65 grader. Det tager ca. 45 min - 1 time.
  4. Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær ét med krydderurter og olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min.
  5. Pil skindet af peberfrugterne. Steg skalotteløg skåret i kvarte og peberfrugt på en pande i lidt olivenolie, til løget er mørt. Tilsæt hvidvin, hvidvinseddike samt 2 1/4 dl vand og bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med mascarpone og smag til med salt og peber.
  6. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud – den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind. Skær kødet i tynde skiver og server med rodfrugter, pebersauce og brød.

Tip: Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. Stanniol i bunden af bradepanden letter rengøringen. Ved en centrumtemperatur på 55-60 grader er kødet rødt/rosa. Ved en centrumtemperatur på 60-65 grader er kødet svagt rosa. Ved en centrumtemperatur over 65 grader er kødet gennemstegt med risiko for at virke tørt.

Tilberedning – ca. 75 min.

  1. Rids fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min.
  2. Halver peberfrugterne, fjern kernerne og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. 
  3. Stil ovntemperaturen på 200º C. Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen, og steg til centrumtemperaturen er 60-65 grader. Det tager ca. 45 min - 1 time.
  4. Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær ét med krydderurter og olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min.
  5. Pil skindet af peberfrugterne. Steg skalotteløg skåret i kvarte og peberfrugt på en pande i lidt olivenolie til løget er mørt. Tilsæt hvidvin, hvidvinseddike samt 3 dl vand og bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med mascarpone og smag til med salt og peber.
  6. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud – den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind. Skær kødet i tynde skiver og server med rodfrugter, pebersauce og brød. 

    Tip: Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. Stanniol i bunden af bradepanden letter rengøringen. Ved en centrumtemperatur på 55-60 grader er kødet rødt/rosa. Ved en centrumtemperatur på 60-65 grader er kødet svagt rosa. Ved en centrumtemperatur over 65 grader er kødet gennemstegt med risiko for at virke tørt.

Næringsindhold pr. person

Energi: 5327 kJ (1273 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 1241 297 23
Kulhydrat 1392 333 26
Fedt 2694 644 51

Godt at vide om opskriften

OKSECUVETTE I OVN

Når weekenden står for døren, og du har både tid og overskud til at være lidt mere kreativ i køkkenet, så gælder det om at få lavet en lækker omgang lørdagsmad. Skal du have gæster, så har du sikkert også et ønske og et behov om at imponere dem, og så gælder det om at vælge den helt rette menu. Cuvetten sidder lige under culotten på oksens lår, og den steges altid hel i ovnen med et stegetermometer. For mest mulig smag skal stegen være rosa. Pas derfor på med at gennemstege kødet, da rigtig meget af den gode smag så går tabt. Her hos RetNemt Måltidskasser giver vi dig vores bedste bud på en lækker oksecuvette, her med en cremet pebercreme og sprøde ovnbagte kartofler. De fleste af vores opskrifter tager kun 30 minutter at bikse sammen – dog skal du afsætte lidt mere tid til en cuvette, da den oftest skal have en lille time i ovnen. Til gengæld passer den meget af tiden bare sig selv, og derfor er det nemt og ubesværet at servere en god steg for dine gæster.

Vil du gerne slippe for selv at skulle finde på aftensmaden hver dag og spare tid på indkøb? Så benyt dig af vores mange opskrifter, madplaner og måltidskasser. Vi tilbyder hele 10 forskellige måltidskasser, hvor du finder diverse spændende temaer såsom Ret Eksotisk, Middelhavsret eller Ret Sund. Vi har lidt for enhver smag, og her er noget for både børn og voksne, uanset hvilke præferencer, der måtte være. Med en måltidskasse slipper du for alt besværet omkring aftensmaden, lige fra at skulle være kreativ omkring, hvad du skal lave, til at skulle handle ind midt på eftermiddagen sammen med resten af Danmarks befolkning.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu