Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
RetNemt - Special

Perlehønebryst med svampe — og kartoffelkurve

(baseret på 85 kunders bedømmelse)

Ingredienser

250 g friske svampe
Olie til stegning
Persille
75 g mascarpone flødeost
Salt, peber
2 perlehønebryster
1 dl marsala
2-3 bagekartofler
75 g revet ost
10 g smør
1 skalotteløg
1/4 dl hasselnødder i flager
Babyspinat

Ingredienser

375 g friske svampe
Olie til stegning
Persille
125 g mascarpone flødeost
Salt, peber
3 perlehønebryster
1½ dl marsala
4-5 bagekartofler
125 g revet ost
15 g smør
1-2 skalotteløg
2 spsk hasselnødder i flager
Babyspinat

Ingredienser

500 g friske svampe
Olie til stegning
Persille
150 g mascarpone flødeost
Salt, peber
4 perlehønebryster
2 dl marsala
5-6 bagekartofler
150 g revet ost
20 g smør
2 skalotteløg
½ dl hasselnødder i flager 
Babyspinat

Tilberedning – ca. 60 min.

  1. Tænd ovnen på 200º C.
  2. Rens svampene grundigt. Hak 1/5 af svampene. Steg de hakkede svampe møre i lidt olie. Bland dem med hakket persille og mascarpone og krydr med salt og peber.
  3. Løft forsigtigt skindet på perlehønen med en finger og stop svampeblandingen ind under skindet på perlehønebrystet. Fold spidsen af brystet ind under vingebenet og læg det i et ovnfast fad. Hæld marsala hen over.
  4. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres væden fra og bland kartoflerne med revet ost, salt og peber. Sæt det ovnfaste fad med perlehønen på en bageplade med bagepapir. Bred kartoflerne ud i en stor firkant på resten af bagepladen og læg smørret oven på kartoflerne.
    Du kan evt sætte det ovnfaste fad på én bageplade og brede kartoflerne ud på en anden bageplade. Så skal pladen med kartoflerne være øverst. 
  5. Bag perlehøne og kartofler i ovnen i ca. 25 min. 
  6. Hak skalotteløg. Steg resten af svampene sammen med skalotteløg og hasselnødder til de er møre, ca. 5 min. Krydr med salt og peber og bland lige inden servering med spinat.
  7. Skær kartoffelkagerne ud i 2 firkantede stykker og form dem til kurve ved at lægge dem ned i en skål. Fyld dem med svampe.
  8. Server kurven til perlehønebrystet sammen med stegeskyen fra fadet. 

Tilberedning – ca. 60 min.

  1. Tænd ovnen på 200º C.
  2. Rens svampene grundigt. Hak 1/5 af svampene. Steg de hakkede svampe møre i lidt olie. Bland dem med hakket persille og mascarpone og krydr med salt og peber.
  3. Løft forsigtigt skindet på perlehønen med en finger og stop svampeblandingen ind under skindet på perlehønebrystet. Fold spidsen af brystet ind under vingebenet og læg det i et ovnfast fad. Hæld marsala hen over.
  4. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres væden fra og bland kartoflerne med revet ost, salt og peber. Sæt det ovnfaste fad med perlehønen på en bageplade med bagepapir. Bred kartoflerne ud i en stor firkant på resten af bagepladen og læg smørret oven på kartoflerne. Du kan evt sætte det ovnfaste fad på én bageplade og brede kartoflerne ud på en anden bageplade. Så skal pladen med kartoflerne være øverst.
  5. Bag perlehøne og kartofler i ovnen i ca. 25 min.
  6. Hak skalotteløg. Steg resten af svampene sammen med skalotteløg og hasselnødder til de er møre, ca. 5 min. Krydr med salt og peber og bland lige inden servering med spinat.
  7. Skær kartoffelkagerne ud i 2 firkantede stykker og form dem til kurve ved at lægge dem ned i en skål. Fyld dem med svampe.
  8. Server kurven til perlehønebrystet sammen med stegeskyen fra fadet.

Tilberedning – ca. 60 min.

  1. Tænd ovnen på 200º C.
  2. Rens svampene grundigt. Hak 1/5 af svampene. Steg de hakkede svampe møre i lidt olie. Bland dem med hakket persille og mascarpone og krydr med salt og peber.
  3. Løft forsigtigt skindet på perlehønen med en finger og stop svampeblandingen ind under skindet på perlehønebrystet. Fold spidsen af brystet ind under vingebenet og læg det i et ovnfast fad. Hæld marsala hen over.
  4. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres væden fra og bland kartoflerne med revet ost, salt og peber. Sæt det ovnfaste fad med perlehønen på en bageplade med bagepapir. Bred kartoflerne ud i en stor firkant på resten af bagepladen og læg smørret oven på kartoflerne.
    Du kan evt sætte det ovnfaste fad på én bageplade og brede kartoflerne ud på en anden bageplade. Så skal pladen med kartoflerne være øverst.
  5. Bag perlehøne og kartofler i ovnen i ca. 25 min.
  6. Hak skalotteløg. Steg resten af svampene sammen med skalotteløg og hasselnødder til de er møre, ca. 5 min. Krydr med salt og peber og bland lige inden servering med spinat.
  7. Skær kartoffelkagerne ud i 2 firkantede stykker og form dem til kurve ved at lægge dem ned i en skål. Fyld dem med svampe.
  8. Server kurven til perlehønebrystet sammen med stegeskyen fra fadet.

Næringsindhold pr. person

Energi: 3947 kJ (943 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 949 227 24
Kulhydrat 672 161 17
Fedt 2326 556 59

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Ovnretter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu