Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Sund

Thai-wok med skinkestrimler og blommer

(baseret på 311 kunders bedømmelse)

Ingredienser

200 g wokstrimler af skinkeinderlår
2 spsk østerssauce
1 porre
1 fed hvidløg
½ dl vand
75 g markchampignon
350 g gulerødder
2 blommer
½ lime - saft af
2 tsk revet ingefær
1½ dl brune ris
1 tsk olie (½+½)
1 tsk sukker
Salt og peber

Ingredienser

300 g wokstrimler af skinkeinderlår
2½ spsk østerssauce
1½ porre
1½ fed hvidløg
3/4 dl vand
110 g markchampignon
450 g gulerødder
3 blommer
1 lime - saft af
3 tsk revet ingefær
2½ dl brune ris
1½ tsk olie (3/4+3/4)
1½ tsk sukker
Salt og peber

Ingredienser

400 g wokstrimler af skinkeinderlår
3 spsk østerssauce
2 porrer
2 fed hvidløg
1 dl vand
150 g markchampignon
500 g gulerødder
4 blommer
1 lime - saft af
3-4 tsk revet ingefær
3 dl brune ris
2 tsk olie (1+1)
2 tsk sukker
Salt og peber

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 20 min. Sluk og lad stå på eftervarmen, til resten af retten er klar. TIP: Har du induktion skru ned til 1 efter de 20 min. og lad stå til resten af retten er klar.
  2. Skyl porren og skær den i 4-5 cm lange stykker, som skæres i tynde strimler på langs. Skræl gulerødder og skær dem i tynde stænger ca 3-4 mm tykke.
  3. Rens champignon og skær dem i kvarte, Skyl blommer, fjern stenen og skær dem i tynde både. Skræl og riv ingefær fint.
  4. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med ½ tsk salt og peber. Varm ½ tsk olie i en dyb pande eller wok til høj varme og brun kødet på alle sider 1-1½ minut. 
  5. Tilsæt østerssauce, presset hvidløg og ingefær og vend det godt. Sæt blandingen til side i en dyb tallerken og kog panden af med ½ dl vand et kort øjeblik.
  6. Tilsæt væden fra panden til kødet. Tør panden af med køkkenrulle. Varm ½ tsk olie godt op på panden og tilsæt porre, gulerødder og champignon. Steg ved høj varme 3-4 min, vend hele tiden i grøntsagerne.
  7. Tilsæt kødblandingen inkl. væde til grøntsagerne og varm det hele hurtigt igennem. Vend blommerne i og smag retten til med limesaft, sukker, salt og peber. Server risene til.

    Opskriften er venligst udlånt af Landbrug og Fødevarer

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Kog risene i 5 dl vand tilsat ½ tsk salt i 20 min. Sluk og lad stå på eftervarmen, til resten af retten er klar. TIP: Har du induktion skru ned til 1 efter de 20 min. og lad stå til resten af retten er klar.
  2. Skyl porren og skær den i 4-5 cm lange stykker, som skæres i tynde strimler på langs. Skræl gulerødder og skær dem i tynde stænger ca 3-4 mm tykke.
  3. Rens champignon og skær dem i kvarte, Skyl blommer, fjern stenen og skær dem i både. Skræl og riv ingefær fint.
  4. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med ½ tsk salt og peber. Varm 3/4 tsk olie i en dyb pande eller wok til høj varme og brun kødet på alle sider 1-1½ minut.
  5. Tilsæt østerssauce, presset hvidløg og ingefær og vend det godt. Sæt blandingen til side i en dyb tallerken og kog panden af med 3/4 dl vand et kort øjeblik.
  6. Tilsæt væden fra panden til kødet. Tør panden af med køkkenrulle. Varm 3/4 tsk olie godt op på panden og tilsæt porre, gulerødder og champignon. Steg ved høj varme 3-4 min, vend hele tiden i grøntsagerne.
  7. Tilsæt kødblandingen inkl. væde til grøntsagerne og varm det hele hurtigt igennem. Vend blommerne i og smag retten til med limesaft, sukker, salt og peber. Server risene til.


Opskriften er venligst udlånt af Landbrug og Fødevarer

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Kog risene i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt i 20 min. Sluk og lad stå på eftervarmen, til resten af retten er klar. TIP: Har du induktion skru ned til 1 efter de 20 min. og lad stå til resten af retten er klar.
  2. Skyl porrerne og skær dem i 4-5 cm lange stykker, som skæres i tynde strimler på langs. Skræl gulerødder og skær dem i tynde stænger ca 3-4 mm tykke.
  3. Rens champignon og skær dem i kvarte, Skyl blommer, fjern stenen og skær dem i både. Skræl og riv ingefær fint.
  4. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med 1 tsk salt og peber. Varm 1 tsk olie i en dyb pande eller wok til høj varme og brun kødet på alle sider 1-1½ minut. Evt ad 2 omgange.
  5. Læg al kødet tilbage på panden, tilsæt østerssauce, presset hvidløg og ingefær og vend det godt. Sæt blandingen til side i en dyb tallerken og kog panden af med 1 dl vand et kort øjeblik.
    6. Tilsæt væden fra panden til kødet. Tør panden af med køkkenrulle. Varm 1 tsk olie godt op på panden og tilsæt porre, gulerødder og champignon. Steg ved høj varme 3-4 min, vend hele tiden i grøntsagerne.
  6. Tilsæt kødblandingen inkl. væde til grøntsagerne og varm det hele hurtigt igennem. Vend blommerne i og smag retten til med limesaft, sukker, salt og peber. Server risene til.


Opskriften er venligst udlånt af Landbrug og Fødevarer

Næringsindhold pr. person

Energi: 2208 kJ (528 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 549 131 25
Kulhydrat 1302 311 59
Fedt 357 85 16

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Risretter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu