Fyldte græske auberginer med tomat-bulgursalat
30-40
3 dages holdbarhed

Fyldte græske auberginer med tomat-bulgursalat

God og mættende græsk-inspireret ret med aubergine fyldt med krydret hakket svinekød og serveret med en fyldig tomatsalat med bulgur.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Aubergine
1 stk
Hakket gris & kalv
300 g
Løg
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Græsk krydderiblanding
2 tsk
Bulgur (Gluten, Hvede)
1½ dl
Tomat
2 stk
Kruspersille
1 drys
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
100 g
Oliven
25 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 767 kcal
  • Fedt 41 g
  • Kulhydrater 51 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Fars: Halvér auberginen og skær indmaden ud, så der er ca. ½ cm kant tilbage. Skær auberginekødet i små tern og rør det sammen med kødet. Pil og riv løg og rør det i kødet. Pres hvidløg  ned i kødet. Tilsæt græsk krydderi, ¾ tsk salt og ¼ tsk peber og bland farsen godt.
  3. Fyldte auberginer: Læg auberginerne i et smurt ovnfast fad og fordel farsen i dem TIP: Har du fyld tilovers, så lav græske frikadeller og læg dem med i fadet. De kan evt. bruges til madpakken næste dag. Bag auberginerne i ovnen ca. 25 min.
  4. Kog bulgur i 3 dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad stå på eftervarmen til det skal bruges. Hæld evt. overskydende vand fra.
  5. Tomat-bulgursalat: Skær tomaterne i skiver. Skyl og hak persillen groft. Fordel bulguren på et fad og læg tomatskiverne ovenpå. Fordel salatost og oliven ovenpå og dryp evt. med lidt af marinaden fra osten. Kværn lidt peber over og drys med persille.
  6. Servér de bagte auberginer med tomat-bulgursalat.