Fuldkornspizza a la bianco med lufttørret skinke og majssalat
30
3 dages holdbarhed

Fuldkornspizza a la bianco med lufttørret skinke og majssalat

Prøv denne skønne pizza a la bianco med stegte, bløde løg, kartoffelskiver og sprød skinke. Det smager bare dejligt på en hverdagsaften. Serveres med sprød salat med majs. Klimabelastning 1.6 kg CO2e

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Pizzadej fuldkorn
400 g
Rødløg
2 stk
Revet ost (Mælk, Laktose)
100 g
Bagekartoffel
1 stk
Rosmarin
1½ tsk
Lufttørret skinke
4 skiver
Salatmix Toscana
100 g
Majskerner
150 g
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1100 kcal
  • Fedt 31 g
  • Kulhydrater 156 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Dejen bør opbevares ved 2 gr. for at undgå at hævningen starter. Læg den på køleelementet i køleskabet.

  1. Tag dejen ud af køleskabet ca. ½ time før, hvis du har tid. Tænd ovnen på 220ﹾC varmluft og lad pladerne blive varme i ovnen. Del dejen i 2 og rul pizzadejene ud på et meldrysset bord, og læg dem på et stykke bagepapir eller lave en stor pizza.
  2. Pil løg, del dem, og skær dem i tynde skiver. Varm en pande op med lidt olie, og steg løgene bløde ved middel varme ca. 10 min. De må ikke blive brankede.
  3. Skyl og tør kartoflen, og skær den i så tynde skiver som muligt. Evt. på et mandolinjern.
  4. Fordel de stegte løg jævnt i et tyndt lag på pizzaerne. Fordel kartoffelskiver ovenpå løgene, drys med salt, peber og 1-2 tsk rosmarin alt efter smag.
  5. Fordel 100 g ost på pizzaerne, riv skinken i strimler, og fordel den ovenpå osten.
  6. Læg pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter, til osten er smeltet, skinken er sprød, og dejen er gennembagt. 
  7. Hæld væden fra majsene, og bland 150 g majs og salat i en skål. Pisk 1 spsk æbleeddike med 1½ spsk olie og lidt salt og peber, og dryp dressingen over salaten. Skær pizzaerne i passende stykker, og server med salaten.