Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
GæsteRet

Lammeculotte med kartoffelkompot — og salat af spidskål, kørvel og spinat

(baseret på 118 kunders bedømmelse)

Ingredienser

Lammeculotte og skysauce:
1 lammeculotte
Timian 
1 fed hvidløg
Salt og peber 
1 dl lammesky (1 dl vand og 1 tsk fond)
1 skalotteløg 
1 spsk rødvinseddike  
2 tsk honning
Smør
Saucejævner
Kartoffelkompot:
500 g kartofler
Salt
1/4 dl olie 
10 g smør
Fintrevet skal af ½ citron
15 g frisk revet peberrod
Persille
Salat:
½ spidskål
Babyspinat
Kørvel
1 forårsløg
1 spsk æblecidereddike
1 spsk sennep
¾ dl olie 
½ tsk rørsukker
Salt og peber


Deadline for ændring til levering i påsken er flyttet fra fredag frem til onsdag d. 17/4 kl. 7
Se oplysninger om leveringsdage på bagsiden. 

Ingredienser

Lammeculotte og skysauce:
1½ lammeculotte 
Timian
1½ fed hvidløg  / ½ solo hvidløg
Salt og peber
1½ dl lammesky (1½ dl vand og 2 tsk fond)
1½ skalotteløg
1½ spsk rødvinseddike
3 tsk honning
Smør
Saucejævner
Kartoffelkompot: 
750 g kartofler
Salt
½ dl olie 
15 g smør
Fintrevet skal af ½ citron
20 g frisk revet peberrod
Persille
Salat: 
½ spidskål
Babyspinat
Kørvel
2 forårsløg
1½ spsk æblecidereddike
1½ spsk sennep
3/4 dl olie
3/4 tsk rørsukker
Salt og peber


 


Deadline for ændring til levering i påsken er flyttet fra fredag frem til onsdag d. 17/4 kl. 7
Se oplysninger om leveringsdage på bagsiden. 

Ingredienser

Lammeculotter og skysauce:
2 lammeculotter
Timian
2 fed hvidløg / 2/3 solo hvidløg
Salt og peber 
2 dl lammesky (2 dl vand og 2 tsk fond)
2 skalotteløg
2 spsk rødvinseddike 
1 spsk honning
Smør
Saucejævner
Kartoffelkompot rørt med peberrod:
1 kg kartofler
Salt
½ dl olie
20 g smør
Fintrevet skal af ½ citron
30 g frisk revet peberrod
Persille
Salat: 
1 spidskål
Babyspinat
Kørvel
3 forårsløg
2 spsk æblecidereddike
2 spsk sennep
¾ dl olie 
1 tsk rørsukker
Salt og peber


 


Deadline for ændring til levering i påsken er flyttet fra fredag frem til onsdag d. 17/4 kl. 7
Se oplysninger om leveringsdage på bagsiden. 

Tilberedning – ca. 50 min.

Lammeculotte og skysauce:

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Brun lammeculotten grundigt på alle sider på en varm pande - start med fedtsiden. Pil og knus hvidløg.
  2. Læg culotten i et ildfast fad. Krydr med hvidløg, timian, salt og peber. Steg culotten i ovnen 12-14 min. så den er svagt rød i midten. Lad hvile tildækket i ca 5-10 min. Gem stegesaften til saucen.
  3. Pil skalotteløg, hak fint. Steg i smørret uden det bruner ved svag varm. Tilsæt eddiken og kog ned til det halve. Tilsæt lammesky (vand+fond), stegesaft og honning, og kog ind til ¾ mængde. Smag til salt og peber, tilpas evt. konsistensen med lidt saucejævner.
  4. Skær lammeculotten i tynde skiver inden serveringen.

Kartoffelkompot:

  1. Kog kartoflerne møre i cirka 12 min. Lad trække i 5 min. Hæld vandet fra og damp af ca 2 min.
  2. Riv citronskal og peberrod. Mos kartoflerne groft. Vend med olie, smør, citronskal og peberrod. Smag til med salt og peber.

Salat: 

  1. Skyl spinat. Snit spidskål meget fint. Pluk kørvel groft. Kom spinat, kål og kørvel i koldt vand.
  2. Skær forårsløg i fine skiver. Bland eddike, sennep, olie, sukker og forårsløg sammen, smag til med salt og peber.
  3. Sigt vandet fra det grønne, kør det tørt i en salat slynge. Vend grønsagerne med dressingen.

Tilberedning – ca. 50 min.

Lammeculotte og skysauce:

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Brun lammeculotten grundigt på alle sider på en varm pande - start med fedtsiden. Pil og knus hvidløg.
  2. Læg culotten i et ildfast fad. Krydr med hvidløg, timian, salt og peber. Steg culotten i ovnen 12-14 min. så den er svagt rød i midten. Lad hvile tildækket i ca 5-10 min. Gem stegesaften til saucen.
  3. Pil skalotteløg, hak fint. Steg i smørret uden det bruner ved svag varm. Tilsæt eddiken og kog ned til det halve. Tilsæt lammesky (vand+fond), stegesaft og honning, og kog ind til ¾ mængde.
  4. Smag til salt og peber, tilpas evt. konsistensen med lidt saucejævner.
  5. Skær lammeculotten i tynde skiver inden serveringen.

Kartoffelkompot:

  1. Kog kartoflerne møre i cirka 12 min. Lad trække i 5 min. Hæld vandet fra og damp af ca 2 min.
  2. Riv citronskal og peberrod. Mos kartoflerne groft. Vend med olie, smør, citronskal og peberrod. Smag til med salt og peber.

Salat: 

  1. Skyl spinat. Snit spidskål meget fint. Pluk kørvel groft. Kom spinat, kål og kørvel i koldt vand.
  2. Skær forårsløg i fine skiver. Bland eddike, sennep, olie, sukker og forårsløg sammen, smag til med salt og peber.
  3. Sigt vandet fra det grønne, kør det tørt i en salat slynge. Vend grønsagerne med dressingen.

Tilberedning – ca. 50 min.

Lammeculotte og skysauce:

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Brun lammeculotten grundigt på alle sider på en varm pande - start med fedtsiden. Pil og knus hvidløg.
  2. Læg culotten i et ildfast fad. Krydr med hvidløg, timian, salt og peber. Steg culotten i ovnen 12-14 min. så den er svagt rød i midten. Lad hvile tildækket i ca 5-10 min. Gem stegesaften til saucen.
  3. Pil skalotteløg, hak fint. Steg i smørret uden det bruner ved svag varm. Tilsæt eddiken og kog ned til det halve. Tilsæt lammesky (vand+fond), stegesaft og honning, og kog ind til ¾ mængde.
  4. Smag til salt og peber, tilpas evt. konsistensen med lidt saucejævner.
  5. Skær lammeculotten i tynde skiver inden serveringen.

Kartoffelkompot:

  1. Kog kartoflerne møre i cirka 12 min. Lad trække i 5 min. Hæld vandet fra og damp af ca 2 min.
  2. Riv citronskal og peberrod. Mos kartoflerne groft. Vend med olie, smør, citronskal og peberrod. Smag til med salt og peber.

Salat: 

  1. Skyl spinat. Snit spidskål meget fint. Pluk kørvel groft. Kom spinat, kål og kørvel i koldt vand.
  2. Skær forårsløg i fine skiver. Bland eddike, sennep, olie, sukker og forårsløg sammen, smag til med salt og peber.
  3. Sigt vandet fra det grønne, kør det tørt i en salat slynge. Vend grønsagerne med dressingen.

Næringsindhold pr. person

Energi: 4538 kJ (1085 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 1030 246 23
Kulhydrat 1057 253 23
Fedt 2451 586 54

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu