Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

 • Slip for at finde på aftensmaden
 • Spar tid på indkøb
 • Få nem aftensmad
 • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

 • Slip for at finde på aftensmaden
 • Spar tid på indkøb
 • Få nem aftensmad
 • Ingen binding
RetNemt - Special

Langtidsstegt andesteg

(baseret på 11 kunders bedømmelse)

Ingredienser

1 and ca. 3,2 kg
2 æbler
100 g svesker uden sten
Salt og peber
Timian
Andesauce
Vingespidser, hals, kråse og hjerte
1 løg, 1 gulerod
10 g smør 
3 dl vand eller rødvin
Bouquet garni (persille, timian, laurbærblad)
Salt og peber
Saucejævner, madkulør
Brunede kartofler
¾ kg små kartofler
5 spsk sukker
2 spsk smør
Øvrigt tilbehør
1 kg aspargeskartofler
Persille
Rødkål
Tyttebærsyltetøj eller ribsgelé

Tilberedning

Bemærk: Anden har været frosset og skal optøs langsomt i køleskab.

 1. Skær de yderste vingespidser og halsskindet af anden. Gem vingespidser til sauce. Tag indmad ud. Gem også den til sauce. Gå anden efter for evt. fjerrester. Fjern gumpen eller kirtlerne på oversiden af gumpen. Fjern rester af indvolde m.v. fra andens indre. Skyl anden. Krydr indvendigt og udvendigt med salt og peber. Kom æbler i både, svesker og timian ind i anden. Luk med kødnåle.
 2. Læg anden med brystet nedad på risten i en bradepande med 5 dl vand. Sæt den nederst i en kold ovn. Tænd ovnen på 130 grader alm. ovn og steg anden ca. 2 timer.
 3. Vend anden, så ryggen er nedad og stil bradepanden i ovnen igen. Steg anden yderligere ca. 2 timer. Tjek om anden er gennemstegt ved at vride/skære låret fri fra kroppen og se om kødsaften er klar. 
 4. Sauce: Pil løg og skær i store tern. Skræl gulerod og skær i store stykker. Brun vingespidser, hals, kråser, hjerte, løg og gulerod i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt vand/rødvin samt bouquet garni og kog under låg i min. 30 minutter, men gerne længere. Si det op i en gryde og stil til side til anden er færdigstegt. 
 5. Hæld fedt og sky fra anden op i en skål (TIP: Sæt skålen i fryseren så stivner fedtet og det er nemt at tage fra). Hæld/tag fedtet fra (gem lidt til senere brug). Kom skyen i gryden til den kogte suppe fra indmaden. Bring i kog og tilsæt kulør til den ønskede farve samt saucejævner under omrøring. Smag til med salt og peber. Du kan tilsætte lidt fløde og evt en skefuld ribsgelé til saucen.
 6. Brune kartofler: Kog kartoflerne og pil dem evt. dagen i forvejen. Hæld varmt vand over kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Smelt sukkeret på panden til det er lysebrunt. Tilsæt smør og derefter kartoflerne. Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk. Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne. Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele.
 7. Tilbehør: Kog og pil kartoflerne. Varm rødkålen langsomt i en gryde. Skyl, tør og hak persille. Drys de hvide kartofler med hakket persille. Servér med tyttebærsyltetøj/ribsgelé til.

  VELBEKOMME OG GLÆDELIG JUL!


Næringsindhold pr. person

Energi: 4347 kJ (1039 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 1117 267 26
Kulhydrat 2288 547 53
Fedt 942 225 22

Godt at vide om opskriften

BLIV KLAR TIL MORTENS AFTEN

De fleste forbinder andesteg med at være en tradition at spise juleaften, og det er i høj grad også rigtigt. Men andesteg bliver også spist på andre tidspunkter af året, som fx til Mortens Aften eller bare, når du har lyst. Andesteg er en traditionel spise, der går over hundrede år tilbage i tiden, og det er slet ikke så sært, hvorfor danskerne elsker det så meget – når det er tilberedt korrekt, så smager det nemlig himmelsk, uanset hvornår på året, du spiser det. I Danmark er vi generelt fan af traditioner. Det er noget, der samler både familier og venner, og hvis der er noget vi er gode til, når vi hygger os, så er det at spise god mad. Mange associerer derfor andesteg med at være noget socialt, der bringer gode minder frem, og som vi derfor af flere årsager altid glæder os til at spise.

Der findes rigtig mange meninger om, hvordan man bedst tilbereder en and, brunede kartofler og så videre, og derfor kan det være svært at navigere rundt i det, når du søger på nettet. Her på denne side finder du vores bud på den bedste andesteg med traditionelt tilbehør. Dette er desværre ikke en af de retter, du kan lave på 30 minutter. Anden kræver unægtelig et par timer i ovnen uanset hvad, og derfor skal du sætte god tid af, så alt tilbehøret også bliver lige, som du gerne vil have det. Det er nemlig ikke kun vigtigt, at stegen bliver gennemstegt. De brunede kartofler skal også have den helt rette karamelliserede overflade, og saucen skal have den perfekte konsistens, før vi er tilfredse og før det kan blive en fuldendt madoplevelse. Vores andestegsopskrift kan spises med stor fornøjelse af alle familiens medlemmer, og vi vil næsten garantere, at de alle vil elske det. Tøv derfor ikke med at kaste dig over opskriften her fra siden og glæd dig til en velsmagende andesteg.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu