MAD TIL 2 DAGE: Karrykylling i ovn med grønne bønner og ris
45
Mad til 2 dage
5 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Karrykylling i ovn med grønne bønner og ris

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af en klassisk ovnret med kylling og karrysovs med æbler og løg. Grønne bønner og ris er det nemme og enkle tilbehør. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Mel

Det skal du bruge

Kyllingeoverlår
1200 g
Løg
2 stk
Æble
2 stk
Karry
1½ spsk
Hønsebouillon (Selleri)
1 terning
Sødmælk (Mælk, Laktose)
2 dl
Basmatiris
400 g
Grønne bønner
400 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 985 kcal
  • Fedt 32 g
  • Kulhydrater 103 g
  • Protein 71 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Brun kyllingen på begge sider i lidt olie, krydr med salt og peber. Pil og hak løg og skyl og skær æbler i tern. Læg de brunede kyllingestykker i et ovnfast fad.
  3. Kog vand til bouillon og opløs 1 terning i 4½ dl vand. Svits løg sammen med 1½ spsk karry i lidt olie på panden. Tilsæt æbletern og 2 spsk mel, rør godt rundt.
  4. Tilsæt bouillon og 2 dl mælk, lad saucen koge op og krydr med salt og peber. Hæld saucen over kyllingen og sæt fadet i ovnen i ca. 30 min.
  5. Bring 200 g ris og i 3½ dl vand tilsat 1 tsk salt i kog under låg og kog i 12 min. Sluk og lad trække til resten af retten er færdig. (Induktion lad stå på 1).
  6. Skyl og nip imens bønnerne. Kog halvdelen i letsaltet vand i ca. 5 min. Gem resten på køl til dag 2. TIP: Du kan også koge alle bønner og blande halvdelen med den kylling der er tilbage til dag 2.
  7. Server kyllingen med ris og kogte bønner. Når I har spist den halve portion lægges resten i et passende ovnfast fad og sættes på køl.
  8. DAG 2: Tænd ovnen på 225 grader. Tag fadet ud af køleskabet gerne i god tid, tilsæt 1 dl vand og bland det rundt. Sæt fadet i ovnen ca. 20 min. til det er gennemvarmt. Kog risene jf. pkt. 5 og kog resten af bønnerne jf. pkt. 6. Server kylling med ris og bønner.