Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Lækker

Stroganoff ekspres

(baseret på 1419 kunders bedømmelse)

Ingredienser

3 kartofler
250 g persillerødder/pastinakker
200 g blandede svampe
250 g oksekød i wokstrimler
25 g smør
1 tsk røget paprika
Salt, peber
2 dl vand
½ oksebouillonterning
½ dl madlavningsfløde
Persille

Ingredienser

3 kartofler
250 g persillerødder/pastinakker
200 g blandede svampe
375 g oksekød i wokstrimler
25 g smør
1 tsk røget paprika
Salt, peber
2 dl vand
½ oksebouillonterning
½ dl madlavningsfløde
Persille

Ingredienser

4 kartofler
325 g persillerødder/pastinakker
300 g blandede svampe
375 g oksekød i wokstrimler
37½ g smør
1½ tsk røget paprika
Salt, peber
3 dl vand
3/4 oksebouillonterning
3/4 dl madlavningsfløde 
Persille

Ingredienser

4 kartofler
325 g persillerødder/pastinakker
300 g blandede svampe
500 g oksekød i wokstrimler
37½ g smør
1½ tsk røget paprika
Salt, peber
3 dl vand
3/4 oksebouillonterning
3/4 dl madlavningsfløde
Persille

Ingredienser

5 kartofler
500 g persillerødder/pastinakker
400 g blandede svampe
500 g oksekød i wokstrimler
50 g smør 
2 tsk røget paprika
Salt, peber
4 dl vand
1 oksebouillonterning
1 dl madlavningfløde
Persille

Ingredienser

5 kartofler
500 g persillerødder/pastinakker
400 g blandede svampe
750 g oksekød i wokstrimler
50 g smør
2 tsk røget paprika
Salt, peber
4 dl vand
1 oksebouillonterning
1 dl madlavningfløde
Saucejævner
Persille

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern ca. 3x3 cm. Skræl persillerødder og skær dem i tern ca. 3x3 cm. Kog kartofler og persillerødder møre i usaltet vand, ca. 15 min.
  2. Rens svampene og halver de største.
  3. Brun kødet i halvdelen af smørret 2-3 min. i en dyb pande og læg det til side. Brun svampene ca. 4 min.
  4. Kom kødet tilbage på panden og krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt vand, bouillon samt fløde og lad det koge 3-4 min. 
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og persillerødderne og mos dem med en gaffel.
  6. Rør resten af smørret i kartoffelmosen og smag til med salt og peber. Server mosen til stroganoffen -  drysset med groft hakket persille.

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern ca. 3x3 cm. Skræl persillerødder og skær dem i tern ca. 3x3 cm. Kog kartofler og persillerødder møre i usaltet vand, ca. 15 min.
  2. Rens svampene og halver de største.
  3. Brun kødet i halvdelen af smørret 2-3 min. i en dyb pande og læg det til side. Brun svampene ca. 4 min.
  4. Kom kødet tilbage på panden og krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt vand, bouillon samt fløde og lad det koge 3-4 min. dt sovsejævner og lad koge op, hvis du synes sovsen er for tynd.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og persillerødderne og mos dem med en gaffel.
  6. Rør resten af smørret i kartoffelmosen og smag til med salt og peber. Server mosen til stroganoffen -  drysset med groft hakket persille.

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern ca. 3x3 cm. Skræl persillerødder og skær dem i tern ca. 3x3 cm. Kog kartofler og persillerødder møre i usaltet vand, ca. 15 min.
  2. Rens svampene og halver de største.
  3. Brun kødet i halvdelen af smørret 2-3 min. i en dyb pande og læg det til side. Brun svampene ca. 4 min.
  4. Kom kødet tilbage på panden og krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt vand, bouillon samt fløde og lad det koge 3-4 min. 
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og persillerødderne og mos dem med en gaffel.
  6. Rør resten af smørret i kartoffelmosen og smag til med salt og peber. Server mosen til stroganoffen - drysset med groft hakket persille.

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern ca. 3x3 cm. Skræl persillerødder og skær dem i tern ca. 3x3 cm. Kog kartofler og persillerødder møre i usaltet vand, ca. 15 min.
  2. Rens svampene og halver de største.
  3. Brun kødet i halvdelen af smørret 2-3 min. i en dyb pande og læg det til side. Brun svampene ca. 4 min.
  4. Kom kødet tilbage på panden og krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt vand, bouillon samt fløde og lad det koge 3-4 min. 
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og persillerødderne og mos dem med en gaffel.
  6. Rør resten af smørret i kartoffelmosen og smag til med salt og peber. Server mosen til stroganoffen - drysset med groft hakket persille.

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern ca. 3x3 cm. Skræl persillerødder og skær dem i tern ca. 3x3 cm. Kog kartofler og persillerødder møre i usaltet vand, ca. 15 min.
  2. Rens svampene og halver de største.
  3. Brun kødet i halvdelen af smørret 2-3 min. i en dyb pande og læg det til side. Brun svampene ca. 4 min.
  4. Kom kødet tilbage på panden og krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt vand, bouillon samt fløde og lad det koge 3-4 min. 
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og persillerødderne og mos dem med en gaffel.
  6. Rør resten af smørret i kartoffelmosen og smag til med salt og peber. Server mosen til stroganoffen - drysset med groft hakket persille.

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern ca. 3x3 cm. Skræl persillerødder og skær dem i tern ca. 3x3 cm. Kog kartofler og persillerødder møre i usaltet vand, ca. 15 min.
  2. Rens svampene og halver de største.
  3. Brun kødet i halvdelen af smørret 2-3 min. i en dyb pande og læg det til side. Brun svampene ca. 4 min.
  4. Kom kødet tilbage på panden og krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt vand, bouillon samt fløde og lad det koge 3-4 min. Tilsæt lidt sovsejævner og lad koge op, hvis du synes sovsen er for tynd.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og persillerødderne og mos dem med en gaffel.
  6. Rør resten af smørret i kartoffelmosen og smag til med salt og peber. Server mosen til stroganoffen - drysset med groft hakket persille.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2959 kJ (707 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 710 170 24
Kulhydrat 1243 297 42
Fedt 1006 240 34

Godt at vide om opskriften

LÆKKER MAD TIL HELE FAMILIEN

Bøf Stroganoff er en af de retter, der har et mere eller mindre mærkværdigt navn. For hvor kommer Stroganoff egentlig fra? Nogen siger, at retten stammer fra 1800-tallet, og er opkaldt efter Stroganoff-familien, der var blandt Ruslands rigeste familier. Retten kan være blevet til i den sibiriske kulde, hvor et medlem af Stroganoff-familien var udstationeret som kok. Pga. bundfrossent kød, der ikke var til at hugge eller stikke i, var Stroganoff nødt til at skære kødet i de fineste tyndeste skiver – og her blev det til Bøf Stroganoff. Den helt klassiske og traditionelle udgave af retten er med en fløjlsblød kartoffelmos, der nærmest smelter på tungen. I kombination med en smagfuld sauce, mørt kød og lækre svampe/champignon er retten oplagt til en kold efterårsdag med hele familien samlet ved middagsbordet.

Naturligvis er det også tilladt at spise Bøf Stroganoff på andre tidspunkter af året, og er du stor fan af retten, så kan du sikkert slet ikke lade være med at lave det i tide og utide. Her hos os har vi forsøgt at lave vores egen udgave af retten ved at tilføje persillerødder til kartoffelmosen. Det giver mosen en lidt anden farve og smag, men er til gengæld en lidt sundere udgave end den traditionelle, og du kan derfor servere den for familien med god samvittighed.

Alle de opskrifter du finder her hos os er nemme at gå til og tager under en time at lave – Bøf Stroganoff er ingen undtagelse. Denne skønne ret kan du i løbet af kort tid bikse sammen helt uden at gå på kompromis med smagen. I en travl hverdag, hvor der er et arbejde, der skal passes, børn der skal hentes, tøj der skal vaskes osv., så er det kun sjældent, at der er overskud til at bruge lang tid på madlavningen. Derfor bliver det ofte de samme fem retter, der bliver lavet, eller en kedelig rugbrødsmad, der bliver serveret. Men det skal være slut nu, for fremover kan du lave lækker og inspirerende mad på ingen tid med vores fantastiske opskrifter.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu