Græsk moussaka med røde linser og olivensalat
40-50
Vegetar
5 dages holdbarhed

Græsk moussaka med røde linser og olivensalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olivenolie
  • Peber
  • Mel
  • Olie

Det skal du have

Aubergine
1 stk
Bagekartoffel
1 stk
Løg
½ stk
Hvidløg
2 fed
Røde linser
½ pose
Tomatpuré
½ pakke
Hakkede tomater
1 dåse
Grøntsagsbouillon
½ pose
Oregano
1 pose
Timian
½ pose
Spidskommen
½ tsk
Honning
½ spsk
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Piskefløde (Mælk, Laktose)
2 dl
Revet ost (Mælk, Laktose)
50 g
Tomat
1 stk
Rødløg
1 stk
Oliven
½ pakke
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
70 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1097 kcal
  • Fedt 70 g
  • Kulhydrater 84 g
  • Protein 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Moussaka: Skær aubergine og kartofler i ca. ½ cm tykke skiver og drys lidt salt på. Læg kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir. Rist kartoflerne højt i ovnen ca. 20 min. Læg aubergineskiverne på en anden bageplade og dryp med lidt olivenolie. Sæt dem i ovnen under kartoflerne, når de har været inde i 5 min.
  3. Tomat- og linsesauce: Pil løg og hak det fint. Varm lidt olie på en pande og steg løg og presset hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt røde linser og tomatpuré og steg yderligere 1 min. Kom hakkede tomater, 1 dl vand, bouillon, alle krydderierne og honning i. Rør sammen og lad det simre i ca. 10 min. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Græsk bechamel: Pisk æg i en skål. Varm 1 spsk olivenolie op i en lille gryde. Tilsæt ½ spsk hvedemel og rør det sammen. Pisk fløde i lidt ad gangen. Tilføj ½ dl vand og boullion og kog det op. Tag gryden af ​​varmen og kom det sammenpiskede æg i under omrøring. Rør revet mozzarella i.
  5. Moussaka: Læg ristede kartofler lagvis med tomat- og linsesauce i et smurt ovnfast fad (ca. 15x20 cm). Afslut med aubergineskiver og hæld til sidst græsk béchamel over. Bag højt i ovnen ca. 15 min.
  6. Olivensalat: Skyl tomat og skær i tynde både. Pil rødløg og snit i skiver. Kom det i en serveringsskål eller -fad og bland med oliven og salatost. Dryp lidt olie fra osten over.
  7. Servér moussaka med olivensalat.