Kyllingegyros i pitabrød med dildtzatziki, tomatsalat og pommes frites
30-40
4 dages holdbarhed

Kyllingegyros i pitabrød med dildtzatziki, tomatsalat og pommes frites

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du have

Hvidløg
1+½ fed
Three spices
½ pose
Timian
½ pose
Kyllingelårsteak
2 stk
Bagekartoffel
2 stk
Skoleagurk
1 stk
Dild, frisk
½ pakke
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Cherrytomater
125 g
Salatblanding
50 g
Rødløg
½ stk
Rødvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Pitabrød (Gluten, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1018 kcal
  • Fedt 31 g
  • Kulhydrater 132 g
  • Protein 54 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Marinade: Pres 1 fed hvidløg i en skål og bland sammen med three spice, tørret timian, ½ tsk salt og 1 spsk olie. Skær kyllingelårsteaks (med eller uden skind) i strimler, kom i skålen og bland godt rundt. Lad det marinere i mindst 15 min. men gerne mere.
  3. Pommes frites: Skær kartofler i tynde både/pommes frites. Læg dem i et dørslag og skyl i koldt vand. Tør kartoflerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bland med lidt olie og salt. Steg i den øverste del af ovnen ca. 20 min.
  4. Dildtzatziki: Riv agurken groft. Pres væden ud og kom agurken i en skål. Hak dild fint. Bland dild, yoghurt, presset hvidløg, salt og friskkværnet sort peber i skålen.
  5. Tomatsalat: Skyl tomat og salat. Halvér tomaterne. Pil rødløg og skær i tynde ringe. Kom det hele i en salatskål og bland med lidt olivenolie, rødvinseddike, salt og friskkværnet peber.
  6. Kyllingegyros: Varm lidt olie op i en stegepande ved middelhøj varme. Steg den marinerede kylling ved høj varme ca. 8 min. til den har en god stegeflade og er helt gennemstegt.
  7. Varm pitabrød i ovnen i 2-3 min. Del i halve. Servér kyllingegyros med pommes frites, dildtzatziki, tomatsalat og pitabrød.