Bifteki med græsk salat og bagt peberfrugtcreme
30-40
3 dages holdbarhed

Bifteki med græsk salat og bagt peberfrugtcreme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du have

Bagekartoffel
2 stk
Hvidløg
1+½+½ fed
Rød peber
½ stk
Bredbladet persille
¼+¼ pakke
Rasp (Hvede)
½ pose
Letmælk (Mælk, Laktose)
½ dl
Spidskommen
½ tsk
Oregano
½+½ pose
Citron
½ stk
Hakket gris & kalv
300 g
Skoleagurk
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløg
½ stk
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
35 g
Oliven
½ pakke
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 869 kcal
  • Fedt 36 g
  • Kulhydrater 88 g
  • Protein 47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Kartofler: Skær kartofler i både. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med olivenolie, presset hvidløg og salt. Bag i nederste del af ovnen ca. 20-25 min.
  3. Bagt peberfrugt: Halvér peberfrugt og fjern kernehuset. Læg peberfrugt og hvidløg med skal i et ovnfast fad og bland med lidt olivenolie og salt. Steg i den øverste del af ovnen ca. 15-20 min. til det føles blødt.
  4. Bifteki: Skyl og hak alt persillen fint. Kom halvdelen i en stor skål sammen med rasp, mælk, spidskommen, tørret oregano, presset hvidløg og lidt salt. Riv citronskal fint og kom i skålen sammen med kødet. Rør det godt sammen og form til én bøf pr. person. Varm lidt olie op på en stegepande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg færdig ca. 6 min. ialt til de er helt gennemstegte.
  5. Græsk salat: Skyl agurk og tomat. Skær agurk i tern og tomat i tynde både. Pil og skær rødløg i tynde skiver. Kom alt i en salatskål og tilsæt resten af persillen og salatost. Pres lidt citronsaft i olien fra osten, tilføj oregano og smag til med salt og friskkværnet sort peber. Hæld over salaten og top med oliven.
  6. Peberfrugtcreme: Fjern skallen på det bagte hvidløg og kom det i en blendeskål sammen med peberfrugt. Blend det med en stavblender. Bland yoghurten i og smag til med salt og peber.
  7. Skær resten af citronen i både. Servér bifteki med kartofler, græsk salat, bagt peberfrugtcreme og citronbåde