Grøntsagsbiks med spejlæg, surdejsbrød og surt
30-40
Vegetar
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Grøntsagsbiks med spejlæg, surdejsbrød og surt

Biksemad med klassiske ingredienser som kartofler, løg, worcestershire sauce, spejlæg, surt og brød - bare uden kød men med masser af ekstra grøntsager og rigtig god smag. Prøv den til en kødfri dag.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • selleri,
  • sennep,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
2 stk
Sød kartoffel
2 stk
Bagekartoffel
1 stk
Rødløg
1 stk
Æg (Æg)
4 stk
Brød (Gluten, Hvede)
2 stk
Bredbladet persille
½ pakke
Worcestershire sauce (Sennep)
2 spsk
Drueagurk i skiver (Selleri, Sennep)
½ glas
Ketchup
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 759 kcal
  • Fedt 16 g
  • Kulhydrater 127 g
  • Protein 28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Grøntsagsbiks: Skræl alle 3 slags rodfrugter og skær i mindre tern på ca. 1½ x 1½ cm. Pil og hak løg groft. Steg rodfrugterne i en stor sautérpande i olie 3 min. ved høj varme til det tager farve. Skru ned til medium varme, tilsæt løg og steg 1 min. Læg låg på og steg videre ca. 10 min. til rodfrugterne er møre. Vend jævnligt i det.
  2. Spejlæg: Varm lidt olie på en pande og steg spejlæg ved medium varme.
  3. Tilbehør: Del brødet og rist det i en brødrister. Skyl og hak persillen groft.
  4. Smag grøntsagsbiksen til med salt, peber og worcestershire/engelsk sauce. Gem resten af saucen og sæt på bordet til dem, der vil have ekstra smag. Servér biksen med persilledrys, spejlæg, brød, drueagurker og ketchup.