Coq au vin med bacon og kartofler
40-50
Mad til 2 dage
5 dages holdbarhed

Coq au vin med bacon og kartofler

Her får du ingredienser til en dobbeltportion af vores variation af den franske klassiker, her med udbenet kyllingelår. Rig på smag fra bacon, champignon og masser af rødvin.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Mel
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
800 g
Kyllingelårsteak
4 stk
Hvidløg
2 fed
Skalotteløg
3 stk
Champignon
250 g
Gulerod
2 stk
Bredbladet persille
1 pakke
Bacon
75 g
Rødvin cooking wine (Svovldioxid)
4 dl
Hønsebouillon
½ pose
Timian, frisk
½ pakke
Majsstivelse
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 592 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 48 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  2. Kylling: Varm en stor gryde eller sautépande op med lidt olie. Vend kyllingen i mel og steg dem ca. 5 min på skindsiden. Vend dem og steg 2 min. yderligere. Læg dem til side og gem gryden/panden.
  3. Grønt: Pil hvidløg og pres det. Pil skalotteløg og skær i ca. 2 cm tykke skiver. Rens champignon og del i kvarte. Skræl gulerod og skær i skiver. Skyl og hak persille.
  4. Coq au vin: Kom bacon i gryden og steg i 2 min. Tilsæt hvidløg, skalotteløg, gulerod og champignon og steg det hele i 3-4 min til det får lidt farve. Tilsæt rødvin og bouillon og kom kyllingen i igen. Pluk timian og kom det ved. Krydr med salt og peber og kog ca. 25 min. under låg til kyllingen er gennemstegt. Rør majsstivelsen med lidt vand. Tag kyllingen op og jævn saucen med majsstivelse til en passende konsistens. Kom kyllingen tilbage i saucen og drys med persille.
  5. Anret: Vend kartoflerne i lidt smør og servér til coq au vin.  
  6. Dag 2: Del resten af kartoflerne i halve og kom dem i saucen. Spæd den op med lidt vand og varm det hele godt igennem.