1/3 AF VERDENS MAD GÅR TABT

6. januar 2017 0 Comments Posted by: Britta Category: CARE Danmark

Af al den mad, verden producerer, bliver mere end en tredjedel aldrig spist. Herhjemme rådner fødevarerne op i køkkenet hos forbrugeren. I Afrika går fødevarerne tabt på marken eller under transport.

Slatten salat, kedelige skorper eller små, lysegrønne mugpletter ender ofte i skraldespanden i danske køkkener. Ser vi til gengæld på fattige lande i Asien og Afrika, skal maden nok blive spist, når først den kommer ud til forbrugerne. Her er problemet i stedet, at masser af råvarer går tabt, inden det overhovedet bliver til mad.

”Problemet er forældede landbrugsmetoder og dårlig infrastruktur. Hele marker står og rådner op, inden ...

Vær med til at stoppe madspild og støt CARE’s arbejde mod sult og fattigdom

6. januar 2017 0 Comments Posted by: Britta Category: CARE Danmark

Vi vil gerne være med til at stoppe madspild og i samarbejde med CARE Danmark og Selina Juul (stifter af Stop Spild af Mad) støtte CARE Danmarks arbejde mod sult og fattigdom. Det gør vi ved at sælge en kasse med Selina Juuls gode opskrift på chili sin/con carne baseret på brug af dine rester samt som den eneste ingrediens 1 dåse kidneybønner. Mindre Madspilds kassen koster 75 kr., og beløbet går ubeskåret til CARE Danmarks arbejde for at forhindre sult og fattigdom i Afrika og Asien. RetNemt.dk donerer kidneybønner og arbejder gratis i den gode sags tjeneste.

I forvejen har vi her hos ...

Vi mener alle har ret til mad

22. september 2016 0 Comments Posted by: Britta Category: WeCare

 

Måske har du allerede læst om vores samarbejde med CARE Danmark omkring projektet ”Alle har ret til mad”, hvor 4 kendte, danske kokke har været på rejse i Tanzania og samlet inspiration til 12 spændende, eksotiske og lækre retter, der sælges under navnet WeCare. For hver ret der sælges donerer RetNemt.dk 20 kr. til CAREs arbejde til støtte for verdens fattigste. CARE Danmark arbejder med hjælp til selvhjælp blandt de 10 fattigste lande i Afrika og Asien, men hvad betyder det og hvad går pengene til?

På turen til Tanzania i Afrika med de 4 kokke Thomas Herman, ...

Vi giver dig 5 ideer til fornyelse af madpakken

28. august 2016 0 Comments Posted by: Britta Category: Familie og børn

 

Så blev det hverdag igen, og det tilbagevendende spørgsmål: ”Hvem smører madpakkerne?” melder sig. Men nu er det slut med kedelige leverpostejsmadder, for vi vil også gerne hjælpe dig i hverdagen med madpakkerne. Få ny inspiration til madpakkerne med masser af gode råvarer, tips og ideer til sunde og nemme madpakker.

Vores FrokostKasser med hjælp til hverdagens madpakker fås i 3 varianter. Kasserne er sammensat med en bred variation over de 5 ingrediensgrupper, som Fødevarestyrelsen anbefaler, at en madpakke skal bestå af. Der er grønt, groft brød, pålæg som kød, ost eller æg, mindst én slags fisk og ...