Wokstrimler med rød karry, citrongræs og kokosmælk
30
5 dages holdbarhed

Wokstrimler med rød karry, citrongræs og kokosmælk

Inspiration fra Thailand med en farvesprudlende cocktail af lækre grøntsager i karrypasta. Kombinationen af citrongræs, kokosmælk og rød karrypasta gør denne ret super lækker. Retten kan være stærk, men du kan selv justere styrken.

Ingredienser

Allergener
  • Krebsdyr,
  • fisk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber
  • Sukker

Det skal du bruge

Ris
2 dl
Strimler af skinkeinderlår
275 g
Citrongræs
1 stilk
Cherrytomater
250 g
Forårsløg
4 stk
Hvidløg
1 fed
Rød karrypasta (Krebsdyr, Fisk)
1 tsk
Tomatpuré
1 spsk
Kokosmælk
2 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 803 kcal
  • Fedt 31 g
  • Kulhydrater 87 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog 200 g ris i 3½ dl. vand med ½ tsk. salt i 12 min. og lad dem trække under låg til resten af retten er færdig.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Fjern et eller to af citrongræssets yderste grove blade. Hak den hvide del af citrongræsset.
  3. Varm ½ spsk. olie i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes. Brun kødet 1-1½ min ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken, krydr det med salt og peber.
  4. Skyl og halver 250 g cherrytomater. Skyl og hak forårsløg. Pil hvidløg og hak fint.
  5. Svits 1 tsk. karrypasta, hvidløg og hakket citrongræs i wokken. Hvis du ikke ønsker en stærk smag, skal du reducere mængden af karrypasta og svitse det grundigt. Tilsæt 1 spsk. tomatpuré og 2 dl kokosmælk, og lad det simre ca. 2 min. Tilsæt cherrytomater og forårsløg og det stegte kød. Lad retten blive gennemvarm og smag til med ½ tsk. sukker, salt og peber.
  6. Servér med ris til.