Svinekoteletter med svampesauce

Udskriftsvenlig version

à là Provencale

Svinekoteletter med svampesauce - à là Provencale
2 personer
Denne opskrift findes også for: 4 personer
Ingredienser:

2 svinekoteletter, a ca. 150 g

1 spsk madolie
salt og friskkværnet sort peber

Svampesauce:
½ skalotteløg
1 fed hvidløg
125 g blandede svampe 
1 dl madlavningsfløde 8 %

1-2 spsk dijon sennep

1 tsk provencale krydderi
salt og friskkværnet sort peber

Øvrige tilbehør:
½ kg babykartofler
100 g sukkerærter

Tilberedningstid ca. 30 minutter

 

1. Kog kartoflerne – og kog sukkerærterne med de sidste 2 min. af kogetiden.

2. Rengør grøntsagerne til saucen. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Svampe skæres i ensartede stykker.

3. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en stegepande og brun koteletterne 1 minut på hver side. Drys med salt og peber under stegningen. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og dæk med alu-folie.

4. Svits på samme pande skalotteløg og hvidløg i 30 sekunder og tilsæt svampene. Rist dem ved stærk varme i ca. 2 minutter eller til de begynder at tage farve.

5. Rør fløde sammen med sennep og provencekrydderi og hæld blandingen over svampene. Lad den koge tyk og smag til med salt og peber.

6. Hæld saucen over kødet. Servér straks med tilbehøret.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2325 KJ (556Kcal)

Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 651 156 28
Kulhydrat 930 222 40
Fedt 744 178 32
Kundernes bedømmelse:
Baseret på 762 kunders bedømmelse