Svinekoteletter med svampesauce

Udskriftsvenlig version

à là Provencale

Svinekoteletter med svampesauce - à là Provencale
2 personer
Denne opskrift findes også for: 4 personer
Ingredienser:

2 svinekoteletter, a ca. 150 g

1 spsk madolie
salt og friskkværnet sort peber

Svampesauce:
½ skalotteløg
1 fed hvidløg
125 g blandede svampe 
1 dl fløde 9 %

1 spsk saucejævner
1½ spsk Provencale sennep
salt og friskkværnet sort peber

Øvrige tilbehør:
½ kg babykartofler
100 g sukkerærter

Tilberedningstid ca. 30 minutter

 

1. Kog kartoflerne – og kog sukkerærterne med de sidste 2 min. af kogetiden

2. Rengør grøntsagerne til saucen. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Svampe skæres i ensartede stykker.

3. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en stegepande og brun koteletterne 1 minut på hver side. Drys med salt og peber under stegningen. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og dæk med alu-folie.

4. Svits på samme pande skalotteløg og hvidløg i 30 sekunder og tilsæt svampene. Rist dem ved stærk varme i ca. 2 minutter eller til de begynder at tage farve.

5. Rør fløde sammen med sennep og saucejævner og hæld blandingen over svampene. Lad den koge tyk og smag til med salt og peber.

6. Hæld saucen over kødet. Servér straks med tilbehøret.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2325 KJ (556Kcal)
Energy (KJ)Energy (kcal)Energi (%)
Protein65115628
Kulhydrat93022240
Fedt74417832
Kundernes bedømmelse:
Baseret på 759 kunders bedømmelse