Grove pølser med æblesauté og grov kartoffelmos
30
5 dages holdbarhed

Grove pølser med æblesauté og grov kartoffelmos

En rustik ret med slagterens lækre pølser af velfærdsgris stegt med æbler, porre og peberfrugt - serveret med en lækker kartoffelmos og grov sennep.

Ingredienser

Allergener
  • Selleri,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Æble
1 stk
Rød peber
1 stk
Porre
1 stk
Hvidløg
1 fed
Timian
1 tsk
Grov grillpølse
300 g
Bagekartoffel
3 stk
Hønsebouillon (Selleri)
1 terning
Grov sennep (Sennep, Svovldioxid)
3 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 937 kcal
  • Fedt 40 g
  • Kulhydrater 111 g
  • Protein 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur varmluft (250 grader). Den skal være knald varm.
  2. Skyl æble, peberfrugt og porre. Fjern kerner fra peberfrugt. Skær æble i både og peberfrugt i strimler. Halvér porre på langs, del i stykker på 3 cm. Pil og hak hvidløg fint.
  3. Kom grøntsagerne i en lille smurt bradepande eller ovnfad. Tilsæt 1 tsk timian, ½ tsk salt, ¼ tsk peber og 1 tsk olie. Vend rundt, så alt er godt fordelt. Tilsæt 1 dl vand.
  4. Tør pølserne af med køkkenrulle. Prik dem grundigt overalt med en kødnål eller lignende, så de ikke sprækker under stegningen.
  5. Læg pølserne ovenpå grøntsagerne. Sæt bradepanden/fadet i midten af ovnen og steg i ca. 20 min.
  6. Kartoffelmos: Skræl kartofler, skær i grove tern. Kog dem med bouillontern og ¾ l vand ca. 15 min til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne groft med en gaffel sammen med 1-1½ spsk sennep (resten serveres til). Smag til med salt og peber.
  7. Servér grøntsager med pølser og kartoffelmos med resten af sennep til.