Nordisk burger med rødbedepesto
40
3 dages holdbarhed

Nordisk burger med rødbedepesto

Spændende og anderledes burger inspireret af Nordens køkken og lavet med ristet rugbrød, frisk rødbedepesto og salat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • byg,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Hakket oksekød
300 g
Rødbeder
200 g
Hvidløg
1 fed
Bredbladet persille
1 drys
Salat
½ stk
Rapesan revet (Mælk, Laktose)
4 spsk
Rugbrød (har været frosset) (Byg, Rug)
4 skiver
Frisk mozzarella (Mælk, Laktose)
62.5 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1089 kcal
  • Fedt 50 g
  • Kulhydrater 103 g
  • Protein 57 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 225°C. Skær kartoflerne i både. Læg dem i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir, dryp med olie og krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen i ca. 25 min. til de er sprøde.
  2. Form 2 store flade hakkebøffer af kødet. Steg dem på en pande i lidt olie ved kraftig varme 6-7 min. på hver side, og krydr med salt og peber.
  3. Skræl og riv rødbede, og pres væden fra. Pil og pres hvidløg. Skyl, tør og hak persille. Skyl salat og bræk i mindre stykker
  4. Bland rødbede, hvidløg, persille, 2 spsk. olie og 25 g parmesan. Smag til med salt og peber.
  5. Rist brødene sprøde på en brødrister eller i ovnen. Lav en burger med salat, bøf, ½ kugle frisk mozzarella plukket i strimler og rødbedepesto. Servér med de sprøde ovnfritter til.