Mørbradbøffer med bløde løg

Udskriftsvenlig version

Mørbradbøffer med bløde løg -
2 personer
Denne opskrift findes også for: 4 personer
Ingredienser:

Ca. 275 g mørbradbøf
salt og peber
2 løg
15 g smør
½ terning bouillon
2 dl sødmælk
saucejævner
Tilbehør
½ kg aspargeskartfoler
6 salatblade

Tilberedningstid: ca. 30 minutter

1. Hæld kartoflerne i en gryde og dæk dem lige akkurat med vand. Tilsæt 1 tsk. salt og kog dem i ca. 15 min.
2. Stil hver mørbradbøf på højkant og bank dem let med en kødhammer. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
3. Skær løgene i tynde skiver. Varm halvdelen af smørret på en pande og steg løgene lysebrune. Tilsæt 2 spsk vand og ½ tsk salt, og lad løgene stege, til vandet er opsuget. Tag øgene af panden og hold dem varme under stanniol.
4. Varm resten af smørret gyldent på panden. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Tag bøfferne af panden og hold dem varme under stanniol.
5. Kom bouillon og mælk på panden. Varm det igennem og jævn med saucejævner. Smag saucen til med salt og peber.
6. Skyl salatblade og anret som vist på billedet.

Tip: Kartoflerne kan evt. pilles efter kogning.

Opskriften er venligst udlånt af Landbrug & Fødevarer.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2320 KJ (554Kcal)

Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 650 155 28
Kulhydrat 951 227 41
Fedt 719 172 31
Kundernes bedømmelse:
Baseret på 290 kunders bedømmelse