Subcategory poster

Kartoffelporresuppe

Kartoffelporresuppe er en velkendt, varmende ret, som de fleste kan lide. Den er nem at lave, da du ikke skal bruge særlig mange ingredienser, og når først en suppe simrer, passer den sig selv. Denne suppe er også hurtig at tilberede, fordi både kartofler og porrer er kort tid om at blive kogt møre.

Gode opskrifter på kartoffelporresuppe

kartoffelsuppe med porrer er spækket med smag, næringsstoffer og kostfibre. Kartoffel- og porresuppe er derfor et smart valg, når aftensmaden skal være nem, hurtig, velsmagende, sund og mættende på én gang.

Leder du efter en opskrift på en klassisk kartoffelporresuppe – eller porrekartoffelsuppe, om man vil – der er lavet fra bunden og har et spicy pift? Så kan denne kartoffelporresuppe med æble, lufttørret skinke og rugbrødscroutoner være lige dén, du søger. Opskriften indeholder ½ chili, hvilket giver lidt ekstra smag.

Hvis kartoffelporresuppe er blevet serveret mange gange derhjemme allerede, eller hvis du bare ikke er særlig vild med porresuppe, hvorfor så ikke prøve en kartoffelsuppe uden porrer, der er helt anderledes, men som også vil være et hit? Vi kan anbefale denne sødkartoffelsuppe med karry, spidskommen og gulerødder. Sødkartoffelsuppen er eksotisk og giver god varme i hele kroppen.

Vi har flere forskellige opskrifter på lækre supper med kartoffel og porre, både af den klassiske slags og nogle anderledes afarter. Lad dig inspirere til din næste kartoffelsuppe her.

Tilbehør til suppen

Der er nærmest frit valg på alle hylder, hvad angår tilbehør til din kartoffelporresuppe. Det afhænger af smag og behag, hvad hjemmets kok bedst kan lide at pynte sin suppe med, så prøv dig frem. Her er nogle forslag til, hvordan du kan peppe din basissuppe op med lækkert tilbehør.


● Klassisk – Den helt klassiske måde at servere suppe på er med friskbagt brød. Et godt, bastant brød med sprød skorpe og et lag letsaltet smør kan være himmelsk i sig selv. Sidder der små børn med ved bordet, vil de elske at få lov til at dyppe brødskiven i suppen, mens den stadig er for varm til at spise med ske.


● Med kød – Sprødstegte bacontern er også yndet tilbehør til kartoffelporresuppe. Baconen tilføjer smag af salt og umami, og så knaser det dejligt mellem tænderne.


● Sommerlig – De fleste af os forbinder suppe med kolde vinterdage, men det kan være skønt med en frisk suppe om sommeren også. Servér kartoffelporresuppen med friske limefrugter skåret i både, og pynt med hakket koriander; så leder suppen pludselig tankerne hen mod eksotiske feriemål.


● Spicy – Giv din kartoffelporresuppe lidt bid med finthakket, frisk chili og stegt chorizopølse.


● Vegetarisk – Kartoffelporresuppe er en vegetarisk ret i sig selv, og vil du beholde suppen sådan, så drop bacon og chorizo, og top i stedet suppen med stegt champignon og grofthakkede, ristede nødder. Det er langtfra det samme, men det er mindst lige så lækkert.

Kartofler – derfor bør du spise dem

Kartofler har længe haft en særlig plads i det danske køkken. I Danmark har vi dyrket kartofler i generationer, og det er en klassisk, dansk spise. Men de seneste år er kartoflen gået tilbage i popularitet. I nyere tid spiser vi kun halvt så mange kartofler, som vi gjorde i 1950’erne. Mange danskere har byttet kartoflerne ud med udenlandske erstatninger såsom pasta og ris, andre forsøger helt at undgå disse stivelsesholdige fødevarer. Kort sagt: Kartoflen er gået af mode.

Det er rigtig ærgerligt, for ikke nok med, at kartofler smager fantastisk og er billige at købe; de er også fulde af næring. Kartofler indeholder næsten alle slags vitaminer, især C-vitamin, og en lang række mineraler, blandt andre kalium.

Kartofler indeholder også mange kostfibre, som mætter godt. Faktisk viser forsøg, at kartofler er noget af det, som mætter allermest. Da kartofler samtidig stort set ikke har noget fedt i sig (hverken kogte eller bagte kartofler), kan du spise dig mæt i kartofler uden af have indtaget særligt mange kalorier.

Derudover kan kartofler tilberedes på et hav af forskellige måder. Kog dem, bag dem, steg dem, mos dem, put dem i friture eller lav en dejlig, cremet kartoffelporresuppe ud af de knoldede, gule grøntsager.

Få opskrifter og råvarer leveret til døren

Søger du ofte efter opskrifter online, når du skal beslutte aftenens menu? Du kan gøre det nemmere for dig selv. Hos RetNemt.dk leverer vi nye, inspirerende opskrifter til din dør sammen med alle de ingredienser, du skal bruge til at lave de lækre retter. Du bestemmer selv, hvor ofte vi skal bringe ud, hvor mange personer, der skal spise med, samt hvor og hvornår, du vil have maden leveret. Retterne tager kun 30 minutter at lave. Se mere om vores måltidskasser her.