Sweet 'n sour med kylling
30
5 dages holdbarhed

Sweet 'n sour med kylling

En rigtig skøn klassisk, asiatisk sweet and sour ret med kylling og ananas. Enkelt, lækkert og nemt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Sukker
  • Olie

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Pasteuriseret æggehvide (Æg)
½ bæger
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1 spsk
Kyllingeinderfilet
300 g
Hvidløg
1 fed
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1.5 spsk
Tomatpuré
1 spsk
Chilipulver
⅓ tsk
Grøn peber
1 stk
Løg
⅔ stk
Ananas i tern
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 670 kcal
  • Fedt 5 g
  • Kulhydrater 107 g
  • Protein 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog 200 g ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
  2. Bland ½ bg æggehvide, 1 spsk saucejævner og ½ tsk salt i en skål, vend 300 g kylling i blandingen og lad stå.
  3. Sur-sød sauce: 1½ dl vand, 1-1½ spsk sukker, 1½ spsk eddike, ½ tsk salt, 1 spsk tomatpuré, ¼-½ tsk chilipulver (TIP: Spar på chilien hvis du ikke vil have retten for stærk) og 1 fed presset hvidløg bringes i kog i en lille gryde og koges ved lav varme 5 min. 
  4. Skyl imens peberfrugt, flæk den og fjern kerner. Skær den i tern. Pil løget og skær det i tynde både.
  5. Varm lidt olie op i en wok eller sauterpande og steg kyllingen, til den er brunet på alle sider.
  6. Tag kyllingen af panden og steg peberfrugt og løg i panden 1 minut. Tilsæt ca. 200 g ananas med væde samt sur-sød sauce og kog op.
  7. Tilsæt kyllingen når saucen koger og lad det simre med i ca. 4 min. til kyllingen er gennemstegt, og saucen er tyknet lidt.
  8. Server retten med ris til - og er du frisk, så spis retten med spisepinde (hvis du skulle have dem i skuffen).