Köfte med tabouleh og tahindip
30
5 dages holdbarhed

Köfte med tabouleh og tahindip

Dejlige oksekødsdeller med mild krydring af kanel og hvidløg, som de fleste børn kan lide. Serveret med frisk tabouleh og cremet tahindip (tahin er en sesampasta).

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

    Det skal du bruge

    Hakket oksekød
    275 g
    Hvidløg
    1 fed
    Stødt kanel
    ½ tsk
    Rødløg
    1 stk
    Kruspersille
    1 drys
    Bulgur (Gluten, Hvede)
    175 g
    Agurk
    ¾ stk
    Tomat
    1 stk
    Citron
    ½ stk
    Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
    3 spsk
    Tahin (Sesamfrø)
    1½ spsk
    Pinjekerner
    1½ spsk
    Ernæringsberegning (pr. portion)
    • Energi 744 kcal
    • Fedt 28 g
    • Kulhydrater 74 g
    • Protein 49 g
    Oplysninger om allergener

    Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

    Sådan gør du

    1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pil og hak løget fint. Skyl og hak persille.
    2. Bland kødet med 1 fed presset hvidløg, ½ tsk kanel, halvdelen af det hakkede løg (gem noget til tabouleh), hakket persille (gem lidt til drys), salt og peber.
    3. Form 4 aflange frikadeller. Læg på bagepapir på en bageplade. Bag i ovnen ca. 12 min. 
    4. Kog 175 g bulgur i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg i 12 min. Skyl agurk og tomat, skær tomat og ¾ agurk i små tern.
    5. Bland ½ spsk citronsaft og 1 spsk olie med tomat, agurk og resten af det hakkede løg. Smag til med salt og peber. Til tabouleh blandes grøntsagerne med bulgur, eller servér hver for sig. 
    6. Tahindip: Bland 3 spsk yoghurt og 1½ spsk tahin i en skål. Smag til med ½ spsk citronsaft, ½ tsk sukker, salt og peber.
    7. Drys köfte med persille og pinjekerner, servér med tahindip og tabouleh.