Thai-wok med skinkestrimler og blommer
30
4 dages holdbarhed

Thai-wok med skinkestrimler og blommer

Smagfuld og lækker wok-ret med magert skinkekød og masser af sprøde lynstegte grøntsager. Serveres med brune ris.

Ingredienser

Allergener
  • Soja,
  • bløddyr

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Olie

Det skal du bruge

Fuldkornsris
120 g
Porre
1 stk
Gulerod
350 g
Markchampignon
75 g
Blomme
2 stk
Ingefær
20 g
Strimler af skinkeinderlår
275 g
Østerssauce (Soja, Bløddyr)
2 spsk
Hvidløg
1 fed
Lime
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 577 kcal
  • Fedt 9 g
  • Kulhydrater 82 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog 120 g ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg. Når vandet koger skrues ned til svag varme og koges videre i ca. 20 min under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen, til resten af retten er klar. TIP: Har du induktion skru ned til 1 efter de 20 min. og lad stå til resten af retten er klar.
  2. Skyl porren og skær den i 4-5 cm lange stykker, som skæres i tynde strimler på langs. Skræl gulerødder og skær dem i tynde stænger ca 3-4 mm tykke.
  3. Rens champignon og skær dem i kvarte, Skyl blommer, fjern stenen og skær dem i tynde både. Skræl og riv ingefær fint.
  4. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med ½ tsk salt og peber. Varm ½ tsk olie i en dyb pande eller wok til høj varme og brun kødet på alle sider 1-1½ minut. 
  5. Tilsæt 2 spsk østerssauce, 1 fed presset hvidløg og ingefær og vend det godt. Sæt blandingen til side i en dyb tallerken og kog panden af med ½ dl vand et kort øjeblik.
  6. Tilsæt væden fra panden til kødet. Tør panden af med køkkenrulle. Varm ½ tsk olie godt op på panden og tilsæt porre, gulerødder og champignon. Steg ved høj varme 3-4 min, vend hele tiden i grøntsagerne.
  7. Tilsæt kødblandingen inkl. væde til grøntsagerne og varm det hele hurtigt igennem. Vend blommerne i og smag retten til med saft af ½ lime, 1 tsk sukker, salt og peber. Server risene til.