Hakkebøf med bløde løg og kartoffelmos
30
5 dages holdbarhed

Hakkebøf med bløde løg og kartoffelmos

En rigtig klassiker med hakkebøf og bløde løg, serveret med brun sovs og kartoffelmos. Det er populært hos både store og små.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Bagekartoffel
3 stk
Løg
1 stk
Oksebouillon (Sennep)
½ terning
Hakket oksekød
300 g
Kulør
½ tsk
Madlavningsfløde (Laktose)
1 dl
Broccoli
½ stk
Minimælk (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 782 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 98 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne, skær i store tern (ca. 3x3 cm) og kog i rigeligt vand uden salt i ca. 15 min. 
  2. Pil løg, skær i tynde ringe. Steg på en stor pande i lidt olie på middelvarme, så de bliver bløde og tager en smule farve. Vend jævnligt. Læg dem ud i kanten af panden og gør plads til bøfferne.
  3. Form kødet til 2 bøffer på ca. 1½ cm tykkelse og steg dem i lidt olie. Brun ved høj varme ca. 1 min på hver side. Skru ned og steg dem færdige ca. 6-7 min. på hver side. Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 2 dl vand.
  4. Læg bøfferne i et fad, top med løg og hold varmt. Hæld bouillon på panden, lad det koge op. Tilsæt lidt kulør og 1 dl madlavningsfløde, smag til med salt og peber.
  5. Skyl broccoli, del i mindre buketter. Kog i letsaltet vand ca. 4 min.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne. Mos dem med piskeris eller stavblender sammen med 1 dl mælk og smag til med salt og peber. 
  7. Servér hakkebøfferne toppet med bløde løg, kartoffelmos, broccoli og sovs.