Grillet flanksteak med grillet spidskål

Udskriftsvenlig version

og citron og kartofler

Grillet flanksteak med grillet spidskål - og citron og kartofler
2 personer
Denne opskrift findes også for: 4 personer
Ingredienser:

1 helt hvidløg

½ kg små vaskede kartofler

1 lille flanksteak af okse, ca. 300 gr.
Salt og peber

Sukker efter smag

1½ dl yoghurt naturel 3%
1 lille bundt dild

1 lille spidskål eller ½ stort

1 citron

Tilberedningstid: ca. 35 min., når grillen er varm!

 

1. Grill hvidløg og kartofler til de er bløde, ca. 20 minutter. Vend jævnligt.
2. Rens spidskålen og halver den. Skær citronerne i halve. Grill kål og citroner med skærefladen nedad til de får god farve.

3. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun kødet 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side. Flyt stegen lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg 4-5 minutter på hver side til centrumtemperaturen er 58 – 60 grader.

4. Pres ”kødet” ud af hvidløgene og bland med yoghurt. Hak dilden groft og bland den i. Smag 'dressingen' til med salt, peber og lidt sukker.

5. Skær flanken i tynde skiver på tværs af kødfibrene og dryp lidt citronsaft over. Anret det hele på en stor tallerken!

 

Opskriften er venligst udlånt af Landbrug & Fødevarer.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2118 KJ (506Kcal)
Energy (KJ)Energy (kcal)Energi (%)
Protein70116833
Kulhydrat83019839
Fedt58714028
Kundernes bedømmelse:
Baseret på 19 kunders bedømmelse