Laks i krydderlage

Udskriftsvenlig version

Laks i krydderlage -
2 personer
Denne opskrift findes også for: 4 personer
Ingredienser:

¾ liter vand

2½ spsk hvidvinseddike
1 tsk salt
½ tsk sukker
2stilke estragon
5 peberkorn
1 rødløg
½ fennikel
250 g laksefilet uden skind og ben
1 æble
500 g små vaskede kartofler

½ bundt forårsløg
½ spsk olivenolie

Fiskerognscreme:
1 dl syrnet fløde 9%
revet skal af 1/4 usprøjtet citron
1-2 tsk citronsaft
salt og peber

25 g 'kaviar'

Fisk skal opbevares ved 2 grader. Ellers skal den tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Tilberedningstid: ca. 40 min.

 

1. Kog kartoflerne i en gryde akkurat dækket med vand tilsat 1 tsk salt i ca. 15 min.

2. Kog 3/4 l vand op med eddike, salt, sukker, estragon og peberkorn i en bred gryde eller pande. Skær rødløg og fennikel i både, og kog dem i lagen i 5 min.
3. Skær laksen i 4 tykke skiver på skrå. Læg laksen ned i kogelagen, sluk for blusset, og lad fisken trække i lagen i 15 min.
4. Skær æblet i både, kartoflerne i tykke skiver og skær forårsløgene i 3 cm lange stykker.

5. Bland fiskerognscremen. Smag syrnet fløde til med citronskal, citronsaft, salt og peber. Vend 'kaviar' i cremen og anret i en skål.
6. Tag fisken op af lagen og hold den varm. Hæld lagen fra grøntsagerne. Vend de friske grøntsager og kartofler sammen med de kogte grøntsager på panden. Tilsæt ½ spsk olivenolie, og varm hurtigt op. 
7. Anret grøntsager og kartofler på et fad, læg laksen ovenpå, og servér med fiskerognscreme.

 

Opskriften er venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2400 KJ (574Kcal)
Energy (KJ)Energy (kcal)Energi (%)
Protein57813824
Kulhydrat98623641
Fedt83620035
Kundernes bedømmelse:
Baseret på 114 kunders bedømmelse