SÅ NEMT ER DET!

step 1

BESTIL MÅLTIDKASSER
ONLINE

step 2

VI LEVERER TIL DØREN
I KØLEKASSER

step 3

MADEN LAVER DU NEMT
PÅ ½ TIME

Laks i krydderlage

 
(baseret på 115 kunders bedømmelse)

Ingredienser

¾ liter vand

2½ spsk hvidvinseddike
1 tsk salt
½ tsk sukker
2stilke estragon
5 peberkorn
1 rødløg
½ fennikel
250 g laksefilet uden skind og ben
1 æble
500 g små vaskede kartofler

½ bundt forårsløg
½ spsk olivenolie

Fiskerognscreme:
1 dl syrnet fløde 9%
revet skal af 1/4 usprøjtet citron
1-2 tsk citronsaft
salt og peber

25 g 'kaviar'

Ingredienser

1½ liter vand

¾ dl hvidvinseddike
1½ tsk salt
1 tsk sukker
4 stilke estragon
10 peberkorn
2 rødløg
1 fennikel
500 g laksefilet uden skind og ben
2 æbler
1000 g små vaskede kartofler
1 bundt forårsløg
1 spsk olivenolie

Fiskerognscreme:
2 dl syrnet fløde 9%
revet skal af ½ usprøjtet citron
2-3 tsk citronsaft
salt og peber
50 g 'kaviar'

Tilberedning

Fisk skal opbevares ved 2 grader. Ellers skal den tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Tilberedningstid: ca. 40 min.

1. Kog kartoflerne i en gryde akkurat dækket med vand tilsat 1 tsk salt i ca. 15 min.

2. Kog 3/4 l vand op med eddike, salt, sukker, estragon og peberkorn i en bred gryde eller pande. Skær rødløg og fennikel i både, og kog dem i lagen i 5 min.
3. Skær laksen i 4 tykke skiver på skrå. Læg laksen ned i kogelagen, sluk for blusset, og lad fisken trække i lagen i 15 min.
4. Skær æblet i både, kartoflerne i tykke skiver og skær forårsløgene i 3 cm lange stykker.

5. Bland fiskerognscremen. Smag syrnet fløde til med citronskal, citronsaft, salt og peber. Vend 'kaviar' i cremen og anret i en skål.
6. Tag fisken op af lagen og hold den varm. Hæld lagen fra grøntsagerne. Vend de friske grøntsager og kartofler sammen med de kogte grøntsager på panden. Tilsæt ½ spsk olivenolie, og varm hurtigt op.
7. Anret grøntsager og kartofler på et fad, læg laksen ovenpå, og servér med fiskerognscreme.

Opskriften er venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk

Tilberedning

Fisk skal opbevares ved 2 grader. Ellers skal den tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Tilberedningstid: ca. 40 min.

1. Kog kartoflerne i en gryde akkurat dækket med vand tilsat 1 tsk salt i ca. 15 min.

2. Kog 1½ l vand op med eddike, salt, sukker, estragon og peberkorn i en bred gryde eller pande. Skær rødløg og fennikel i både, og kog dem i lagen i 5 min.
3. Skær laksen i 8 tykke skiver på skrå. Læg laksen ned i kogelagen, sluk for blusset, og lad fisken trække i lagen i 15 min.
4. Skær æblerne i både, kartoflerne i tykke skiver og skær forårsløgene i 3 cm lange stykker.

5. Bland fiskerognscremen. Smag syrnet fløde til med citronskal, citronsaft, salt og peber. Vend 'kaviar' i cremen og anret i en skål.
6. Tag fisken op af lagen og hold den varm. Hæld lagen fra grøntsagerne. Vend de friske grøntsager og kartofler sammen med de kogte grøntsager på panden. Tilsæt 1 spsk olivenolie, og varm hurtigt op.
7. Anret grøntsager og kartofler på et fad, læg laksen ovenpå, og servér med fiskerognscreme.

Opskriften er venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk

Næringsindhold pr. person

Energi: 2400 kJ (574 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 578 138 24
Kulhydrat 986 236 41
Fedt 836 200 35

Klar til at prøve retnemt?

Lige nu kan du prøve RetNemt.dk og spare fragten.

tilmeld dig nu